Janja Garnbret. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret. Foto: www.alesfevzer.com

Za še zadnje točke v težavnosti za seštevek pokala se bo merila slovenska peterica, in sicer Janja Garnbret, Luka Potočar, Mia Krampl, Vita Lukan in Milan Preskar, ki so se že odpravili na pot proti Indoneziji.

Za olimpijsko in šestkratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret je nova sezona tekmovalnih presežkov. V Edinburgu na Škotskem je še pred sklepnim dejanjem sezone s sijajnim nizom štirih zmag in dveh drugih mest osvojila naslov zmagovalke seštevka v težavnosti.

Luka Potočar je pred finalom v Džakarti skupno drugi. Foto: EPA
Luka Potočar je pred finalom v Džakarti skupno drugi. Foto: EPA

To je njena peta skupna zmaga v težavnosti, s skupno desetimi osvojenimi naslovi v končnih seštevkih sezone pa se je izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet. Čeprav je načrt že uresničila, bo v Džakarti nastopila in skušala dodati še češnjo na torti že tako sijajne sezone.

Potočar pred finalom drugi
V moški konkurenci naslov še ni oddan. Zelo visoko je v seštevku težavnosti 20-letni Potočar. Zmagovalec domače tekme v Kopru je z drugim mestom na Škotskem pred finalom skupno drugi. Tekmovalni konec tedna v Džakarti se bo začel s tekmovanjem v hitrosti, ki je za Slovence postala manj zanimiva disciplina, odkar je hitrost samostojna olimpijska disciplina in ni več del olimpijske kombinacije. Kvalifikacije težavnosti bodo na sporedu v nedeljo ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem času, polfinale in finale pa bosta v ponedeljek.

Za konec japonska premiera
Sezona se bo sklenila s premierno tekmo svetovnega pokala v novi olimpijski kombinaciji v Morioki na Japonskem od 20. do 22. oktobra. To bo druga tekma v olimpijski kombinaciji balvani-težavnost, ki bo na sporedu olimpijskih iger v Parizu 2024, po evropskem prvenstvu v Nemčiji. Garnbret je v Münchnu naslovom evropske prvakinje v težavnosti in balvanih za trojno bavarsko zlato dodala še zmago v kombinaciji. Krampl je bila v tej disciplini druga, prav tako Potočar v težavnosti.