Kranj po dolgem času znova gosti turnir na najvišji ravni. Foto: http://www.klub-avktriglav.si/
Kranj po dolgem času znova gosti turnir na najvišji ravni. Foto: http://www.klub-avktriglav.si/

Kranj po skoraj dveh desetletjih znova gosti klubski vaterpolski turnir na najvišji ravni, nihče pa seveda od zelo mlade domače ekipe ne pričakuje veliko. Vseeno se je Triglav kar pogumno zoperstavil ekipi, v kateri so igralci z velikimi mednarodnimi uspehi.

Sorodna novica Zahteven turnir Triglava naložba za prihodnost

Aljaž Troppan je izenačil na 1:1, po prvi četrtini so gostje vodili le z 2:1. V drugi četrtini so unovčili kakovost, tako da je bilo na polovici tekme 9:3, v drugem delu pa je bila francoska premoč še očitnejša.

Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Antonio Petković, ki je leta 2016 s Hrvaško osvojil srebrno olimpijsko medaljo. Za kranjsko ekipo je Jan Justin dosegel tri zadetke, Aljaž Troppan dva. Pri 16 letih se je med strelec vpisal Jaša Lah, ki je zadel za 4:9.

"Ta turnir je zelo pomemben za napredek našo mlado ekipo. Naša igra je zelo nihala. To je posledica neizkušenosti in mladosti, vendar so prav taki turnirji priložnost za učenje od vrhunskih igralcev. Samo tako se jim lahko približamo,. Začeli smo izvrstno, potem pa je padla kondicija. V takih tekmah se vsaka napaka kaznuje, kar je danes pokazala tudi ekipa iz Francije. To delajo izkušnje in močni igralci," je povedal domači kapetan Jure Beton, ki je v prvi četrtini skorajda zaklenil domača vrata.

V soboto bo Triglav ob 19.00 igral s Crveno zvezdo, ki je s 15:5 klonila pred Budimpešto. Zadnji dan turnirja, v nedeljo ob 12. uri, bo Triglav igral še z Budimpešto. V osmino finala oziroma v redni del tekmovanja bosta napredovali najboljši dve ekipi.