Eva Terčelj je na Slovaškem zasedla peto mesto. Foto: Reuters
Eva Terčelj je na Slovaškem zasedla peto mesto. Foto: Reuters

Naslova evropskih prvakinj sta se z enakim časom veselili domačinka Eliška Mintalova in Stefanie Horn, ki nastopa za Italijo.

Mintalova in Horn sta imeli v cilju enak čas; 107,24 sekunde. Obe sta progo zmogli brez dotikov. Tretje mesto in s tem bron je osvojila Britanka Mallory Franklin z zaostankom 3,05 sekunde ob enem dotiku vratc.

Eva Terčelj na Slovaškem peta

En dotik preveč za medaljo
Evi Terčelj se nastop v finalu ni posrečil. Kljub hitri vožnji se je dotaknila devetih in zadnjih, 25. vratc, tudi v srednjem delu je v vodi storila napako in v cilju za zmagovalkama Mintalovo in Horn zaostala 4,51 sekunde. Drugega zaporednega odličja na EP-ju jo je torej stal en dotik preveč, sicer pa je bila 30-letna Ljubljančanka tretja najhitrejša v vodi. Terčelj je sicer na Slovaškem branila srebro z lanskega EP v Ivrei v Italiji.

Srabotnik na koncu 11.
Češki kajakaš Jiri Prskavec je osvojil naslov evropskega prvaka v slalomu na divjih voda. Edini slovenski predstavnik v finalu Martin Srabotnik je bil 11. z zaostankom 5,19 sekunde. Branilec brona z lanskega EP-ja v Ivrei Peter Kauzer je izpadel v četrtkovih kvalifikacijah, tako kot Ulan Valant.