Silverhawksi so presegli pričakovanja. Foto: MMC RTV SLO
Silverhawksi so presegli pričakovanja. Foto: MMC RTV SLO

Ta po splošnem prepričanju poznavalcev tega športa šteje za drugo najmočnejšo ligo v Evropi. Letošnja sezona je za ekipo ena najtežjih v zgodovini kluba, saj je veliko število uveljavljenih igralcev zaradi poškodb končalo kariero, breme igranja težkih tekem pa so na številnih igralnih mestih prevzeli mlajši.

Kljub temu je klub dosegel zavidljivo razmerje zmag in porazov (5:5). Sezono je še posebej zaznamovala zmaga na gostovanju proti eni najboljših evropskih ekip in lanskim prvakom lige, Vienna Vikingsom (24:21). Kakovost ekipe kažejo tudi zmage nad drugimi priznanimi ekipami lige, Danube Dragons (31:28), Bratislava Monarhs (42:20) ter dvema zmagama nad že omenjenimi Steelsharksi.

Silverhawksi se lahko pohvalijo tudi z izjemnimi statističnimi dosežki posamičnih igralcev. Matic Tomše je znova najboljši lovilec lige, Američan v vrstah Ljubljančanov Zachary Good Cavanough pa najboljši podajalec rednega dela sezone. Ne nazadnje pa dobro delo kluba potrjuje tudi letošnji poskus igralca obrambne linije Anžeta Prislana, ki je kot prvi Slovenec poskušal pridobiti ponudbo katerega od ameriških univerzitetnih moštev in se na ta način prebiti v najmočnejšo ligo na svetu.

Končnica lige se začenja v nedeljo z gostovanjem pri favoriziranih in precej bogatejših Graz Giants. Kluba sta se v letošnji sezoni že srečala, v tesni tekmi (35:27) pa so na koncu prevladale izkušnje Giantsov.