Jelena Radjonova, Jevgenija Medvedeva in Ana Pogorila so poskrbele za popoln ruski večer v Bratislavi. Foto: EPA
Jelena Radjonova, Jevgenija Medvedeva in Ana Pogorila so poskrbele za popoln ruski večer v Bratislavi. Foto: EPA
V Bratislavi medalje trem ruskim drsalkam

Medvedeva je zbrala 215,45 točke, Radjonova 209,99, Pogorila pa 187,05. Najboljša neruska drsalka, četrta Latvijka Angelina Kuchvalska, je zbrala 176,99 točke.

Še sveža mladinska svetovna prvakinja, naslov si je pridrsala decembra lani, je tako pri 16 letih v svojo zbirko dodala še prvo prestižno kolajno v članski konkurenci, evropsko krono je osvojila že v prvem poskusu.

Leto starejša Radjonova je ponovila lansko drugo mesto za svojo drugo kolajno na EP-ju, prav tako šele 17-letna Pogorila pa je z bronom tudi ponovila lanski dosežek s tekmovanja v Stockholmu. Na zmagovalnem odru tako po barvah udeleženih držav ni bilo nič novega, le da je rusko prevlado namesto lanske prvakinje Jelizavete Tuktamiševe, ki se tokrat v ekipo za EP niti ni uvrstila, letos potrjevala Medvedeva.

Grmova na 26. mestu
Daša Grm
je, podobno kot lani v Stockholmu, tudi na Slovaškem ostala brez finalnega nastopa. Z rezultatom 43,36 točke točke je zasedla 26. mesto, kar je bilo premalo, da bi se uvrstila v prosti program. Za 24. mestom, ki je še prinašalo nastop v prostem programu, je zaostala le za 1,39 točke.

Danes so kratki program opravili tudi plesni pari, tudi v tej konkurenci so v ospredju Rusi: vodita Tatjana Volozošar in Maksim Trankov, druga sta Nemca Aljona Savchenko in Bruno Massot, tretja pa Rusa Jevgenija Tarasova in Vladimir Morozov.

V Bratislavi medalje trem ruskim drsalkam