Ricardinho je razigraval svoje soigralce, podajal je za zadetke, med strelce se je vpisal tudi sam. Foto: EPA
Ricardinho je razigraval svoje soigralce, podajal je za zadetke, med strelce se je vpisal tudi sam. Foto: EPA

Portugalci so zelo hitro povedli, že v 4. minuti je po predložku Ricardinha zadel Pedro Cary, vodstvo je v 19. minuti podvojil Fabio Cecilio, ki je po Ricardinhovem predložku iz kota zadel z volejem.

Romuni so ves čas iskali gol priključka, portugalsko mrežo jim je vendarle uspelo zatresti v igri brez vratarja, ko je po kaosu pred vrati žogo v mrežo vendarle strpal Dimitru Stoica. Obetala se je napeta končnica, v kateri bi Romuni nedvomno ves čas iskali izenačenje, a je vse njihove upe v 36. minuti pokopal Ricardinho.

Ta je poskrbel za pravo mojstrovino, z zvito potezo si je pripravil prostor za strel, nato pa z rabono premagal nemočnega vratarja Tonija Tonito in znova pokazal, zakaj je trenutno najboljši igralec futsala na svetu. Zmago Portugalske je ob izteku 37. minute potrdil Bruno Coelho.

Braz: Bili smo zelo konsistentni
"Tipična prva tekma na prvenstvu. Vedeli smo, da bo Romunija skušala čim dlje zdržati. Ko je bilo 2:0, so poskušali brez vratarja, skušali so ostati v igri, toda mi smo bili zelo konsistentni," je po tekmi povedal portugalski selektor Jorge Braz. Njegov kolega na klopi Romunije Ropert Lupu je dodal: "Pokazali smo, da igramo zelo dobro s petimi igralci proti štirim, toda osnovni cilj je pokazati tudi dobro igro ob običajnih štirih proti štirim v polju."

Španska in francoska reprezentanca sta se na uvodni tekmi skupine D razšli z neodločenim izidom (4:4).

Skupina C:
PORTUGALSKA - ROMUNIJA 4:1 (2:0)
3.093; Cary 4., Cecilio 19., Ricardinho 36., Coelho 37.; Stoica 34.

Petek ob 20.45:
ROMUNIJA - UKRAJINA

Nedelja ob 18.00:
UKRAJINA - PORTUGALSKA


Skupina D:
ŠPANIJA - FRANCIJA 4:4 (2:2)
2.060; Adolfo 11., Aigoun 20./ag, Solano 27., bebe 38.; Mohammed 9., Alla 17., Mouhoudine 21., Ortiz 27./ag

Petek ob 18.00:
FRANCIJA - AZERBAJDŽAN

Nedelja ob 20.45:
AZERBAJDŽAN - ŠPANIJA

V četrtfinale se uvrstita dve najboljši ekipi.