Svetovno prvenstvo 2011 bo gostil Bled, čemur so podrejeni tudi tekmovalni cilji Veslaške zveze Slovenije. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Svetovno prvenstvo 2011 bo gostil Bled, čemur so podrejeni tudi tekmovalni cilji Veslaške zveze Slovenije. Foto: Veslaška zveza Slovenije

Na začetku novembra čaka veslače še svetovno prvenstvo na Novi Zelandiji. Selektor Miloš Janša je razgrnil načrte in napovedal, da bo na EP-ju nastopilo pet slovenskih čolnov, na SP-ju pa trije.

V ospredju zanimanja je seveda SP na južni polobli, na katerem bo slovenske barve branil lani bronasti četverec brez krmarja z bratoma Pirih ter Kolandrom in Fistravcem, ki je zamenjal poškodovanega Roka Rozmana. Nastopili bodo še Luka Špik (skif) in Cvet/Malešič v lahkem dvojnem dvojcu.

"Sezona je bila letos slabša kot običajno. Veliko časa smo potrebovali za stabilizacijo četverca, kjer smo poskušali tudi z Luko Špikom, na koncu pa smo se odločili za luzernsko zasedbo, čeprav še iščemo najboljše pozicije v čolnu. Imeli smo tudi težave z dvojnim dvojcem, zato bo Luka nastopil v skifu. Sicer pa je bilo letos vloženega morda še več dela v pripravo kot običajno, zato optimistično gledam na pripravo na SP," je na novinarski konferenci povedal Janša in poudaril, da na Novi Zelandiji pričakuje najboljše uvrstitve letos.

V Montemor-o-Velhu bo nastopilo pet slovenskih čolnov. Na prvenstvu, ki bo zaradi poznega začetka SP-ja izredno močno zasedeno, je preboj v finale A načrtovan le pri lahkem dvojnem dvojcu s Cvetom in Malešičem.