Benjamin Savšek še nikoli ni osvojil skupnega seštevka svetovnega pokala. Foto: Igor Kralj/Pixsell/BoBo
Benjamin Savšek še nikoli ni osvojil skupnega seštevka svetovnega pokala. Foto: Igor Kralj/Pixsell/BoBo

Kar nekaj slovenskih tekmovalcev se v svetovnem pokalu bori za visoka mesta, kolajne so dosegljive skoraj v vseh disciplinah.

V najboljšem položaju so kanuisti. Mladi Žiga Lin Hočevar je letos cilje že presegel. V Tacnu je postal evropski prvak, zmagal je tudi na tekmi v Augsburgu, tako da zadnji dve tekmi pričakuje na visokem tretjem mestu.

Velik motiv bo imel tudi branilec naslova zmagovalca svetovnega prvaka Luka Božič, ki tako kot Hočevar ni nastopil na olimpijskih igrah, je pa trenutno na petem mestu v skupnem seštevku.

Zanimivo bo videti, kako je sodniško napako v Parizu prebolel Benjamin Savšek, ki je v skupnem seštevku deseti, tekmoval pa je le na dveh tekmah. V Prago na zadnjo tekmo pred olimpijskimi igrami ni potoval. Trenutno ima 87 točk, za vodilnim Slovakom Matejem Benušem zaostaja 54 točk. Hočevar za vodilnim zaostaja 13, Božič pa 31 točk.

V podobnem položaju kot Savšek je tudi drugi osmoljenec Pariza Peter Kauzer. V skupnem seštevku je s tekmo manj trenutno na sedmem mestu, za vodilnim Francozom Anatolejem Delassousom pa zaostaja 24 točk. Dobro stoji tudi Lan Tominc, ki je osmi, veliko pa na 15. mestu ne zaostaja niti Žiga Lin Hočevar.

Težje se bodo do kolajn v skupnem seštevku slaloma prebila dekleta. Med kajakašicami je trenutno na sedmem mestu najboljša Ajda Novak. Eva Terčelj kar precej zaostaja, je pa tretja v seštevku kajakaškega krosa. Slovenskih kanuistk v skupnem seštevku na visokih mestih ni.

V petek ob 16.45 bo finale kajakašev, v soboto ob 11.30 pa kanuistov. V nedeljo ob 12.15 je na sporedu kajakaški kros. Prenosi bodo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Savšek in Božič s spočito glavo na zadnji tekmi svetovnega pokala
Kauzer se je s hčerko sprostil po velikem razočaranju na olimpijskih igrah
Eva Terčelj po OI zbolela in počitnice preživela doma