Simon Oven ni dovolil presenečenja. Foto: EPA
Simon Oven ni dovolil presenečenja. Foto: EPA

Med kajakaši je slavil aktualni svetovni in evropski prvak Simon Oven, med kanuisti bronasti z lanskega EP-ja Blaž Cof, med kajakašicami pa svetovna prvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Terčelj.

Najhitrejši čas dneva je postavil Oven, ki je za klasičen spust potreboval 12 minut, 30 sekund in 92 stotink in si tako priboril vnovičen naslov prvaka. Slabih šest sekund več je potreboval Nejc Žnidarčič, evropski in svetovni prvak v šprintu na divjih vodah, medtem ko si je bron priveslal Anže Urankar, ki pa je za Ovnom zaostal za dobre pol minute.

V konkurenci kajakašic je zmagala svetovna prvakinja v slalomu Eva Terčelj, ki je med mladinkami dosegala odlične rezultate tudi v spustu, a se nato povsem posvetila slalomu. Na drugo mesto je s slabimi sedmimi sekundami zaostanka priveslala njena klubska kolegica Helena Domajnko, tretja pa je bila še ena članica ljubljanskega kajakaškega kluba Ana Šteblaj.

V kanuju dvoma o zmagovalcu ni bilo. Cof je skoraj za pol minute prehitel klubskega kolega Urankarja, tretji je bil Martin Gale.

Martin Gale je skupaj z Nejcem Gradiškom postal tudi prvak v kanuističnem dvojcu. Posadka kluba Simon je bila boljša od dveh navez iz Kajak kanu kluba Krško. Druga sta bila namreč Taj Kevin Bizjak in Matija Preskar, tretja pa Simon Škof Ojeda in Tilen Zorko.