Na zmagovalnem odru olimpika so bili tudi trije slovenski tekmovalci: Matija Meden, Anja Rugelj in Maruša Klemenc. Foto: Tomaž Vrtačič
Na zmagovalnem odru olimpika so bili tudi trije slovenski tekmovalci: Matija Meden, Anja Rugelj in Maruša Klemenc. Foto: Tomaž Vrtačič
Sašo Osenar
34-letni rekreativni športnik Sašo Osenar je prvič opravil triatlon in ga vzljubil, čeprav je imel pri plavanju veliko težav. Foto: MMC RTV SLO

V olimpiku (1.500 m plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka) je bil pri moških najhitrejši Madžar Bence Bicsak (1:56:54), ki je za dobri dve minuti ugnal Matijo Medena (1:59:07). Tretji je bil Milan Tomin iz Srbije (2:00:30).

V ženski konkurenci je bila najhitrejša Sarsegi Noemi (2.16:20), pred Slovenkama Anjo Rugelj (2:18:42) in Marušo Klemenc (2:20:40).

Tekmovanje je potekalo v prijetnem poznopoletnem vremenu, po jutranjem dežju je namreč tekmovalce na štart olimpika pospremilo sonce.

Tekmovanje si bo še posebej zapomnila tudi peščica triatloncev, ki se je po okroglih 30 letih spet postavila na štartno črto blejskega triatlona in s tem na poseben način zaznamovala okrogli jubilej športa, ki ima vedno več privržencev. Eden od novincev je Sašo Osenar. Prvič se je udeležil triatlona, in to kar discipline olimpik:

Brez treninga plavanja na prvi triatlon!
"Ker sem se že večkrat udeležil raznih kolesarskih prireditev, sem se odločil še za triatlon. Že jutranje vreme je nakazovalo, da me čaka trpljenje, posebej zato, ker sem šel prvič na triatlon, in to brez kakršnega koli treninga plavanja. Skok v 19 stopinj hladno vodo brez neoprenske obleke je bil kar šok, pogled na boje, do kamor je bilo treba plavati, pa še toliko bolj. Kolesarjenje je seveda šlo, tek pa je bil potem spet poglavje zase, saj nisem pričakoval takšnega občutka v nogah. Skratka, zelo naporna panoga, vendar tudi zelo lepa. Naslednje leto spet pridem, da izboljšam svoj rezultat."