Jure Cvet in Matevž Malešič bosta veslala v finalu B. Foto: www.veslaska-zveza.si
Jure Cvet in Matevž Malešič bosta veslala v finalu B. Foto: www.veslaska-zveza.si

Blejsko-mariborska naveza Špik-Fistravec je na jezeru Karapiro na Novi Zelandiji šla v repasaž z jasnim ciljem, da si pribori eno od prvih treh mest, ki so vodila med 12 najboljših posadk na svetu. Po dobrem startu in drugem mestu na prvem merjenju vmesnega časa sta slovenska tekmovalca na polovici zdrsnila na četrto mesto, v nadaljevanju pa celo na peto. Slovenca bosta tako nastopila v finalu C.

"Po polovici proge nama ritem povsem razpade in čoln ne steče več. Ko bi se morala priklopiti vodilnim, tega nisva zmogla. Prav gotovo je to tudi posledica pomanjkanja skupnih treningov. Imela sva priložnost, imela sva željo in bila sva tudi motivirana, vendar nama žal ni šlo," je repasažni nastop opisal Fistravec.

Cvet in Malešič sta prav tako potihem upala na presenečenje in preboj v veliki finale, ki pa je bil zanju nedosegljiv. Po slabem startu sta ujela priključek in prehitela ZDA, a se v boj za prva tri mesta nista vmešala. Ljubljančana bosta veslala v finalu B.

"Na koncu nisva dala vse od sebe, a sva čez sredino proge izgubila preveč, da bi to v finišu lahko nadoknadila. Še bova imela priložnosti, sicer pa bi bila uvrstitev v A finale presenečenje in nisva nezadovoljna. Petkov finale B je bil najin primarni cilj in tam bova skušala odveslati najbolje," je bil s polfinalom zadovoljen Malešič

V četrtek bosta v polfinalu nastopila še preostala dva slovenska čolna - Luka Špik v enojcu ter Rok Kolander in Tomaž Pirih v dvojcu.