Maskota iger tiger Shera. Foto: EPA
Maskota iger tiger Shera. Foto: EPA
Indija, igre Commonwealtha
Velike težave povzroča brv, ki je poškodovala 27 delavcev. Foto: EPA

Kaplji čez rob vsem kaosu na prizoriščih sta bili zrušitvi stropa v dvorani, kjer bo tekmovanje v dvigovanju uteži, in mostu na osrednjem stadionu, ki je poškodoval kar 27 delavcev. V dvorani na srečo poškodovanih ni bilo. Indijski mediji so vso sago že označili za nacionalno sramoto. Predsednik zveze iger Commonwealtha Michael Fennell je zatrdil, da je zaradi umazanije, ki je ob prihodu šokirala delegacije, tekmovanje ogroženo.

Potepuški psi, nedokončane zgradbe...
Razmere za normalno življenje so nemogoče. Na prizoriščih so potepuški psi, stoječe vode, ki privabljajo številne komarje, delavci naj bi urinirali v javnosti, poleg tega pa je vas, kjer naj bi športniki prebivali, še nedokončana. Poleg higienskih težav organizatorji niso rešili niti tehničnih težav. Še vedno na primer ni povsod mogoča brezžična spletna povezava.

Idowuja in Samuelsovo skbri za varnost in zdravje
Zaradi razmer so številni vrhunski športniki že odpovedali prihod v indijsko prestolnico. Svetovna prvakinja v metu diska Dani Samuels se je odpovedala nastopu zaradi zdravstvenih in varnostnih skrbi. Iz istih razlogov ne bo svetovnega prvaka v troskoku Britanca Phillipsa Idowuja, ki je dejal: "Oprostite, ampak imam otroke, za katere me skrbi. Za njih je moja varnost bolj pomembna kot pa medalja."
Prav tako bo manjkala aktualna olimpijska zmagovalka v teku na 400 metrov Britanka Christine Ohuruogu. Nastop je že pred časom odpovedal prvi zvezdnik kraljice športov Usain Bolt, tedaj je za razlog navedel, da so igre na sporedu prepozno. Zaradi izčrpanosti ne bo niti Davida Rudishe. Kenijec je prejšnji mesec dvakrat popravil svetovni rekord v teku na 800 metrov. Kenijska reprezentanca bo prikrajšana tudi za svetovno prvakinjo v teku na 10 kilometrov Linet Masai in olimpijskega prvaka na 1,500 metrov Asbela Kipropa.