Lucija Polavder se je morala posloviti že po prvi borbi. Foto: STA
Lucija Polavder se je morala posloviti že po prvi borbi. Foto: STA
Matjaž Ceraj
Matjaž Ceraj je dobil hudo poškodbo rame. Foto: www.judo-zveza.si
Mrk slovenskih judoistov na Japonskem

Najdlje je prišel Matjaž Ceraj (nad 100 kg), ki je vknjižil dve zmagi, Ana Velenšek (do 78 kg) je bila uspešna enkrat, Lucija Polavder (nad 78 kg) pa je tekmovanje končala že v prvem krogu z diskvalifikacijo.

Polavderjeva le molče odšla mimo
Glavno slovensko orožje uvodnega dne je bila Polavderjeva, bronasta z olimpijskih iger v Pekingu, ki pa je tatami morala že v 1. krogu zapustiti predčasno. "Luca" je pri napadu na dve glavi višjo Kitajko Liu Huanjuan izvedla nepravilen prijem, si prislužila rdeč karton in s tem diskvalifikacijo.

"Ne vem kaj se je zgodilo, res ne vem. Mislil sem, da bodo sodili kazen Kitajki, ker je zavlačevala in si popravljala čop, potem pa to, nimam besed," je po borbi dejal trener Marjan Fabjan, medtem ko je Polavderjeva vidno pretresena le molče odšla mimo.

Ceraj: Zvok, kot da bi rezal pršut
Ceraj
se je po zmagah nad Američanom Conorjem Driscollom in Srbom Aleksandrom Petkovićem za četrtfinale udaril z Gruzijcem Lašo Gujejianijem. Majhna nepazljivost pa je Celjana stala visoke uvrstitve in tudi zdravja. Ko je šel v napad, je nekoliko preveč popustil levo roko, Gruzijec mu je prijem zbijal navzgor in mu pri tem izpahnil ramo. Ko sta borca padla na tla, je Ceraj le še lahko predal borbo.

"Ne moreš verjet. Imel sem dober občutek, sploh v zadnji borbi mi je nasprotnik izredno ustrezal. Potem pa se je zgodilo. Ko mi je zbil roko, sem samo zaslišal zvok, kot da bi rezal pršut. Hudo je zabolelo in že v zraku med padanjem sem vedel, da bo hudo. Na tleh sem roko stisnil k sebi in rama je skočila nazaj, lahko sem le še predal borbo," je povedal Ceraj.

V petek bosta na blazine stopila Raša Sraka Vuković (do 70 kg) in Aljaž Sedej (do 81 kg).

Mrk slovenskih judoistov na Japonskem