Panionios je naslednji tekmec Koprčanov v evropskem tekmovanju. Foto: vaterpolo-koper.smola.si
Panionios je naslednji tekmec Koprčanov v evropskem tekmovanju. Foto: vaterpolo-koper.smola.si

Potem ko so slovenski prvaki v osmini finala premagali Sintez iz Kazana in dosegli največji uspeh slovenskega klubskega vaterpola, so tokrat le dobili tekmeca, ki so si ga želeli. Med mogočimi tekmeci so bili še italijanski Brescia in Savona, madžarska Honved in Ferencvaros, romunska Oradea in francoski Marseille.

Panionios je zanimiva in uspešna kombinacija mladih ter izkušenih vaterpolistov, ki jih vodi nekdanji izjemni vratar Gerasimos Voltirakis. Njihovi glavni aduti so prekaljeni grški reprezentanti Dimitros Mazis, Ioanis Thomakos in Konstantinos Kokinakis.

Prvo srečanje bo 19. januarja v Kopru, povratno pa 2. februarja v Atenah. Koprčani imajo v tej sezoni z grškimi klubi dobre izkušnje, saj so v prvem krogu kvalifikacij premagali PAOK, v drugem pa Patras.

"Žreb je bil ugoden, saj lahkih nasprotnikov na tej stopnji tekmovanja ni več. Morda sta Panionios in Marseille za odtenek slabša od italijanskih in madžarskih predstavnikov ter od letos izjemno močne romunske Oradee, predvsem pa nam njihova igra bolj leži," je žreb pokomentiral Teo Galič.

Koprski center ima grške izkušnje, obžaluje pa, da bo povratna tekma v Atenah: "Žal imamo prvo srečanje doma in se bo o potniku v polfinale odločalo v Grčiji pred njihovimi vročekrvnimi navijači. Ekipe Panioniosa žal ne poznam prav dobro. Lahko le rečem, da so njihovi starejši igralci zares vrhunski. A mi se ne predajamo. Naredili bomo vse, da še enkrat presenetimo."

Rokavo Koper v torek in v sredo čaka še slovenski pokal, v katerem branijo lovoriko iz lanske sezone.