Adela Šajn se je po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vrnila na velika tekmovanja. Foto: STA
Adela Šajn se je po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vrnila na velika tekmovanja. Foto: STA

20-letna Šajnova je najprej nastopila na parterju, dobro opravila vajo in le v zadnji diagonali naredila prestop ter ni dokončala zadnjega obrata, tako da je bila nižja tudi izhodiščna ocena. Na svojem paradnem orodju gredi je prav tako prikazala sestavo brez večje napake. Malo se je zataknilo pri prvini "gnezdo", kjer je imela težave, da se je obdržala na orodju, nato pa je malo slabše naredila tudi seskok. A je bila z nastopoma zadovoljna.
Pohvalil jo je tudi trener
"Bilo je nekaj treme, kajti čeprav sem letos že tekmovala, sem bila vseeno živčna, saj je bila to zame le prva velika tekma po dobrem letu dni od poškodbe," je dejala telovadka Zelene jame, ki je morala lani izpustiti tako evropsko kot svetovno prvenstvo.

Svojo varovanko je po koncu tekme pohvalil tudi trener Silvo Marinčič: "Če gledam s stališča priprav na svetovno prvenstvo, sem lahko z Adelo zelo zadovoljen. Za njo so tri tekme in na vseh je gred naredila brez padca, a danes mi je malo žal, ker je naredila tri kar velike napake, sicer bila njena ocena na tem orodju res zelo visoka. Zdaj jo čaka malo počitka oziroma trening na drugih dveh orodjih, nato pa se bodo že začele izbirne tekme za univerzijado in svetovno prvenstvo. Že na univerzijadi bo poskušala delati mnogoboj in to bo prva priprava za svetovno prvenstvo, če se bo seveda uvrstila v slovensko ekipo, saj imamo vedno več dobrih mladih telovadk. Skoraj sem prepričan, da bi se lahko Adela še enkrat prek mnogoboja prebila tudi na olimpijske igre."