Takole so enega izmed zadetkov dosegli San Diego Chargersi, ki so osupnili gledalce na stadionu v Indianapolisu in po vsej ZDA. Foto: EPA
Takole so enega izmed zadetkov dosegli San Diego Chargersi, ki so osupnili gledalce na stadionu v Indianapolisu in po vsej ZDA. Foto: EPA
New York Giantse po Tampa Bayu in Dallasu čaka še gostovanje v Wisconsinu pri Green Bay Packersih. Foto: EPA

Chargersi so Indianapolis Coltse šokirali na njihovem stadionu s 24:28, prav tako gostujočo zmago pa so dosegli New York Giantsi, ki so s 17:21 ugnali Dallas Cowboyse.

Oglejte si povzetka tekem:
- Indianapolis - San Diego;
- Dalas - NY Giants


Nič od dvoboja Brady-Manning
Ljubitelji ameriškega nogometa so pričakovali sanjski finale konference AFC med New Englandom in Indianapolisom oziroma dvoboj najboljših podajalcev Toma Bradyja in Paytona Manninga, a so delali račun brez krčmarja. Podajalec San Diega Phillip Rivers je uspešno zaključil 14 od 19 podaj (264 jardov) in vrgel za tri touchdowne.

Rezervni podajalec se ni ustrašil
Uspeh Chargesov je še toliko večji, saj so večino tekme igrali brez poškodovanega zvezdnika LaDainiana Tomlinsona, vodilnega "tekača" Lige NFL, za nameček pa se je v 3. četrtini poškodoval še Rivers. Pri prednosti Coltsov 24:21 je Riversa moral zamenjati Billy Volek, ki je Chargerse popeljal 78 jardov do zmagovitega zadetka. San Diego je bil nazadnje udeleženec Superbowla leta 1995.

Sladko maščevanje Giantsov
New York Giantsi so v Dallasu s trdo obrambo zaustavili podajalca Tonyja Roma in tekača Mariona Barberja ter izločili najvišje postavljeno moštvo konference NFC. Giantsi, ki so v rednem delu sezone proti Dallasu dvakrat izgubili, se bodo zdaj za Superbowl pomerili z Green Bay Packersi, ki bodo imeli prednost domačega igrišča. Oba konferenčna finala bosta konec tedna.

KONFERENCA AFC, POLFINALE
NEW ENGLAND - Jacksonville 31:20
Indianapolis - SAN DIEGO 24:28

KONFERENCA NFC, POLFINALE
GREEN BAY - Seattle 42:20
Dallas - NY GIANTS 17:21

R. K.