Phil Mickelson se je veselil petega
Phil Mickelson se je veselil petega "majorja" v bogati karieri. Foto: Reuters
Phil Mickelson
Mickelson je zadnji dan odigral izjemno. Na zelenicah je bil sijajen. Foto: Reuters
Mickelson prvič osvojil OP Velike Britanije

43-letni Američan, ki je osvojil peti "major" naslov v karieri, pred zadnjim dnem ni sodil v ožji krog favoritov za končno slavje, vendar zahtevno igrišče Muirfield pri Edinburghu se je poigralo z najboljšimi po treh dneh. Zadnji dan je Mickelson odigral 66 udarcev, kar je bilo izenačenje najboljšega dnevnega rezultata med vsemi nastopajočimi.

"To je zame izjemen dosežek, saj nisem igralec, ki mu ležijo tovrstna igrišča 'links'. Zadnjo rundo sem odigral dobesedno življenjsko, odličen sem bil na zelenicah, še posebej na zadnjih šestih luknjah, ki so izjemno zahtevne," je dejal Mickelson.

Drugo mesto je s tremi udarci zaostanka osvojil Šved Henrik Stenson, tretjega pa so si razdelili Angleža Lee Westwood, sicer vodilni po treh dneh, Ian Poulter in Avstralec Adam Scott.

Manjka mu le še zmaga na OP-ju ZDA
Mickelson ima zdaj v svoji zbirki pet naslovov s štirih največjih turnirjev - tri zelene suknjiče iz Auguste (2004, 2006, 2010), prvenstvo PGA (2005) in The Open (2013), neosvojljiv pa zanj ostaja US Open, kjer je bil že šestkrat drugi, tudi letos.

Naslednji in hkrati zadnji "major" sezone je prvenstvo PGA, ki je na sporedu od 8. do 11. avgusta v Rochestru v zvezni državi New York.

Izidi:
 1. Phil Mickelson (ZDA)          281
 2. Henrik Stenson (Šve)          284
 3. Ian Poulter (Ang)             285
  . Adam Scott (Avs)              285
  . Lee Westwood (Ang)            285
 6. Hideki Matsujama (Jap)        286
  . Zach Johnson (ZDA)            286
  . Tiger Woods (ZDA)             286
 9. Francesco Molinari (Ita)      287
  . Hunter Mahan (ZDA)            287
...
Mickelson prvič osvojil OP Velike Britanije