Eva Terčelj (na fotografiji) je bila v jutranjem polfinalu četrta, na koncu pa je osvojila peto mesto. Foto: Nina Jelenc.
Eva Terčelj (na fotografiji) je bila v jutranjem polfinalu četrta, na koncu pa je osvojila peto mesto. Foto: Nina Jelenc.

Ženski finale na sprinterski progi s 25 vrati je največ uspeha spet prinesel Avstralki Jessici Fox, ki je tako dobila vse štiri preizkušnje letošnje sezone svetovnega pokala. Poljakinja Natalia Pacierpnik je na drugem mestu zaostala 1,80 sekunde, na zmagovalni oder pa se je prebila še Čehinja Tereza Fišerova (+2,43).

Evi Terčelj je imela dva dotika, njen zaostanek je znašal 3,48 sekunde.

"Ponovno finale, kar je super, in imela sem tudi drugi najhitrejši čas v finalu. To kaže, da sem hitra, konstantna in da sem še kako konkurenčna. Je pa grenak priokus to, da sem že skoraj celotno letošnjo sezono res blizu vrha. Rezultati se vrtijo tam okoli, ampak vseeno si res želim na koncu priti na ta prva tri mesta. Vseeno sem zadovoljna, kako sem danes nastopala. Škoda teh dveh dotikov. Ostalo pa mislim, da sem kontrolirala brez nekih prevelikih tveganj. Hitra sem bila dovolj in na tej progi je to prava taktika," je dejala Eva Terčelj.

V skupnem seštevku z 240 točkami vodi Jessica Fox, druga je (176 točk) Tereza Fiserova. Eva Terčelj (112 točk) je deveta, Eva Alina Hočevar (110) deseta.

Martin Srabotnik je bil hiter, vendar nenatančen. Foto: Nina Jelenc
Martin Srabotnik je bil hiter, vendar nenatančen. Foto: Nina Jelenc

Taktika "na vse ali nič" se ni obrestovala
Pri moških je presenetljivo zmagal Belgijec Gabriel De Coster, ki je prvič nastopil med elito. Slovenija v finalu ni imela svojega predstavnika.

Martinu Srabotniku in Petru Kauzerju se v polfinalu popoln napad ni izšel. Oba sta naredila napaki, ki sta jima prinesli 50 kazenskih sekund. Martin Srabotnik je imel daleč najhitrejši čas dneva, a pri zadnjih protitočnih vratih skoznje ni šel s celo glavo kakor predvidevajo pravila, kar mu je prineslo 50 kazenskih sekund.

Zelo hiter je bil tudi Peter Kauzer in vse do zadnjega dela proge je kazalo, da bo njegova vožnja zadostovala za uvrstitev v finale, nato pa trenutek nepazljivosti in tok ga je potisnil stran iz linije in proti količku vrat, pri tem je tudi izgubil ravnotežje in se skoraj prevrnil. Tudi on je prejel 50 kazenskih sekund.

Eva Terčelj zadovoljna s petim mestom v Pauju