Maja Tvrdy je bila pričakovano zadovoljna z dvema odličjema. Foto: MMC RTV SLO
Maja Tvrdy je bila pričakovano zadovoljna z dvema odličjema. Foto: MMC RTV SLO
13 zlatih kolajn za Slovenijo v Mersinu
Lep uspeh Tvrdyjeve v Mersinu

Tvrdyjeva je že v soboto v dvojicah z Niko Koncut osvojila bron.

"Vesela sem, da sem osvojila drugo kolajno. Po uvodnem dobljenem nizu sem dobro začela tudi drugega, po premoru se mi je Italijanka približala. V prelomnih trenutkih dvoboja sem se vendarle zbrala in prikazala najboljšo igro. Igra Allegrinijeve mi veliko bolj leži od sloga turških igralk, saj igra nekoliko počasneje, tako da lahko vse svoje udarce lepo izpeljem. Obe turški igralki sta bili v Mersinu za razred boljši, sta zelo kakovostni, njun slog je na las podoben azijskemu, torej hiter in praktično brez napake," je po uspehu dejala Tvrdyjeva.

V boj za odličja se je podal tudi Iztok Utroša, v tekmi za tretje mesto pa klonil pred Francozem Matthieujem Lo Ying Pingom z 0:2 (17, 17).

Odbojkarice na koncu četrte
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je osvojila končno četrto mesto, potem ko je v današnji tekmi za tretje mesto izgubila s Hrvaško z 2:3 (19, -22, -22, 14, -13).

Rekordna bera zlatih medalj
Slovenska športna ekspedicija je na 17. sredozemskih igrah v Turčiji osvojila 35 odličij. Slovenija je pred osmimi leti v Almerii osvojila 36 kolajn, zato pa je je na letošnjih prizoriščih v Mersinu, Adani in Erdemliju osvojila rekordnih 13 odličij zlatega ter po enajst srebrnega in bronastega leska. Največ odličij je osvojila judoistična sekcija, v tukajšnji univerzitetni dvorani je osvojila kar osem kolajn. Zlate so osvojili Vlora Beđeti, Lucija Polavder in Matjaž Ceraj, srebrne Petra Nareks, Andraž Jereb, Aljaž Sedej in Nina Milošević, bronasto pa Anka Pogačnik.

13 zlatih kolajn za Slovenijo v Mersinu
Lep uspeh Tvrdyjeve v Mersinu