V finalu kajakaške tekme so bili trije Slovenci, med katerimi je bil najvišje, tretji, izkušeni Peter Kauzer. Foto: MMC RTV SLO
V finalu kajakaške tekme so bili trije Slovenci, med katerimi je bil najvišje, tretji, izkušeni Peter Kauzer. Foto: MMC RTV SLO

Drugi je bil Avstrijec Felix Oschmautz z zaostankom 0,36 sekunde. Kauzer je imel pol sekunde zaostanka.

"Vesel sem te vožnje. V zadnjih vratih sem bil nekoliko bolj pazljiv, saj je bila do tam zelo dobra vožnja. Če bi še tam dobro odpeljal, bi danes verjetno zmagal, ker so bile majhne razlike. Čeprav sem tu v Seuu na zadnjih dveh velikih tekmah izpadel v polfinalu, sem danes zadovoljen, saj sem se dobro počutil in lepo začel drugi del sezone. Bila je nenavadna tekma. Bila je netipična postavitev vrat. Leva protitočna vrata so bila na mestu, kjer jih še nikoli ni bilo, tudi na treningih jih nismo imeli tam. Bilo je malo drugače, a na koncu smo bili na stopničkah tisti, ki smo pokazali najboljše vožnje. Vesel sem, da sem eden izmed njih," je po uspehu povedal najboljši slovenski kajakaš.

V finalu sta nastopila še Niko Testen (6. mesto) in Martin Srabotnik (8. mesto).

Med kajakašicami je zanesljivo zmagala Jessica Fox. V finale se ni uspelo prebiti nobeni Slovenki. Eva Terčelj je (12. mesto) je tekmovanje končala v dopoldanskem polfinalu.

V nedeljo se bodo za najvišja mesta borili še kanuisti, tudi olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki je bil v kvalifikacijah šesti. Božič, bronast s SP-ja leta 2019 na progi v Španiji, je osvojil deveto mesto.

Nove stopničke za Petra Kauzerja