Ljubljana Silverhawks so osmič postali državni prvaki. Foto: Ljubljana Silverhawks
Ljubljana Silverhawks so osmič postali državni prvaki. Foto: Ljubljana Silverhawks

Ljubljančani v državnem prvenstvu v vsem tem času še ne poznajo poraza. Tretje mesto so osvojili Domžale Tigers, četrto pa Maribor Generals.

"Zadovoljen sem z odnosom ekipe in z rezultatom. Pokazali smo, da smo tudi ob koncu sezone dobro uigrani, hkrati pa so se izkazali tudi naši mladi igralci, ki so dosegli zadetek. Ponosen sem na fante, a sezone še zdaleč ni konec," je povedal Rok Štamcar, glavni trener ljubljanskega kolektiva.

Izkazali so se tudi mladinci
Dominantna predstava Sokolov se je začela že v uvodnih akcijah, ko je Matic Tomše dosegel uvodni zadetek. Tudi vsak nadaljnji napad v prvem polčasu se je končal s spremembo izida, tako da so se Silverhawksi ustavili pri 41 točkah. V drugem polčasu (tekma je bila dalj časa prekinjena zaradi hude poškodbe igralca ljubljanske ekipe) so priložnost dobili tudi mladinci, ki so jo dobro izkoristili. Mladi podajalec Gal Rupnik je v končni coni izvrstno našel Luka Šutanovca za končni izid srečanja (47:0), pozneje pa so se mladi Silverhawksi izkazali tudi v obrambi, ko so Alp Devilse ustavili tik pred končno cono.

V boj za Austrian Bowl
Silverhawkse zdaj čaka še končnica Lige AFL; v nedeljo, 16. julija, bodo v Ivančni Gorici igrali z Mödling Rangersi, zmaga pa bi jim prinesla polfinalni dvoboj z branilci naslova Swarco Raiders Tirol v Innsbrucku. Finalni dogodek Lige AFL - Austrian Bowl - bo v Celovcu 29. julija.