Usoden je bil začetek tekme. Foto: EPA
Usoden je bil začetek tekme. Foto: EPA

Izrael, ki prvič igra na evropskih prvenstvih, si je tako izboril zgodovinsko prvo zmago na prvenstvih stare celine. Slovenijo pa tako čakajo tekme od 13. do 16. mesta. Ključen je bil začetek tekme, saj so modri hitro povedli s 4:0 in niso več izpustili vodstva. Nato so se osredinili na igro v obrambi, kjer so igrali izjemno taktično in s številnimi bloki dobro nevtralizirali slovenske napade.

Slovenija bo predtekmovanje končala v petek, ko se bo ob 12.00 pomerila s Srbijo.

Slovenija ostaja brez zmage. Foto: Aleksander Sokler
Slovenija ostaja brez zmage. Foto: Aleksander Sokler

Izrael zabil prve štiri gole
Dvoboj se ni dobro začel za Slovenijo, ki je v napadu igrala neprepričljivo, Izraelci so tako hitro zabili prve štiri gole na tekmi. Slovenski post je 2:20 pred koncem uvodne četrtine končal Benjamin Popovič, ob koncu tega dela tekme pa je najstrožjo kazen uspešno izkoristil Jan Justin in postavil izid četrtine (2:4).

Dolgo brez gola
Druga četrtina je bila precej bolj izenačena, gledalci pa niso videli niti enega gola. Izraelci na postavljeno obrambo niso našli poti do slovenskih vrat, na drugi strani pa so bili v napadu neučinkoviti tudi Slovenci. Izraelci so pet sekund pred koncem polčasa zapravili najstrožjo kazen.

Gros zabil tri gole
Tretji del tekme je bil spet bolj napadalno uspešen, obe ekipi sta dosegli po dva gola. Pri igralcih z modrimi čepicami sta bila učinkovita Ronen Gros (ki je zabil že tretjič v jutru) in Tamir Frid (ki je kmalu po svojem drugem golu prejel rdeči karton). Na slovenski strani sta bila uspešna Matic Rahne in Jaša Kadivec.

Stele zadel za upanje, a ...
V zadnji četrtini se je Sloveniji po golu Martina Steleta še uspelo približati na 7:5, a Or Schlein je dobro minuto pred koncem z lobom zapečatil končni razplet.

Slovenija igra v skupini D, kjer sta še Madžarska in Srbija.

Vaterpolisti klonili pred Izraelci

Evropsko prvenstvo v vaterpolu, skupina D

SLOVENIJA – IZRAEL
5:9 (2:4, 0:0, 2:2, 1:3)

SRBIJA – MADŽARSKA
7:16 (2:3, 0:4, 2:4, 3:5)


Petek ob 12.00:
SLOVENIJA - SRBIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 9.00:
MADŽARSKA - IZRAEL

Vrstni red: Madžarska 6, Srbija in Izrael po 3, Slovenija brez točk.

V izločilne boje se uvrstijo tri reprezentance.