Foto:
Foto:
Kajakaši brez zmage na izbirni tekmi v Tacnu

Kauzer je moral premoč priznati le Nemcu Fabianu Dörflerju. V C-2 sta se zmage veselila Nemca Robert Behling in Thomas Becker, Taljat in Božič sta na tretjem mestu za njima zaostala 1,2 sekunde. Tik za stopničkami sta končala Luka Slapšak in Urban Jarc, mesto za njima pa sta bila Simon Hočevar in Dejan Kralj. Na osmem mestu sta pristala Anže in Jure Janežič. Na tekmi kanuistov je sicer slavil Francoz Martin Thomas, Anže Berčič je bil peti, Hočevar je bil osmi, Blaž Cof pa deseti.

V okviru tekme so izpeljali tudi tri izbirne vožnje za slovensko reprezentanco (zadnji dve bosta prihodnji konec tedna v Solkanu). Pri kajakaših imata mesti v reprezentanci zagotovljeni Kauzer in Jure Meglič (v Tacnu 17.), najbližje tretjega mesta v ekipi za evropsko prvenstvo pa je izkušeni Kralj (v Tacnu 12.).

Hočevar blizu reprezentance
Zelo zanimivo bo na zadnjih dveh izbirnih tekmah med kanuisti, kjer enemu favoritov za ekipo Benjaminu Savšku v Tacnu ni šlo najbolje (14. mesto), je pa zelo blizu reprezentanci veteran Hočevar.

Bolj ali manj je vse jasno v kategoriji kajakašic. V slovenski vrsti bodo skoraj zagotovo veslale Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj, ki so vse nastopile v finalu in osvojile šesto, deseto in deveto mesto. Zmagala je Avstrijka Corinna Kuhnle.

Kajakaši brez zmage na izbirni tekmi v Tacnu