Slovenija četrtič igra na evropskih prvenstvih. Doslej je na skupno 22 tekmah dosegla zgolj dve zmagi. Proti Srbiji uspeha ne gre pričakovati, a drugače bo v razigravanju za 13. mesto. Foto: EPA
Slovenija četrtič igra na evropskih prvenstvih. Doslej je na skupno 22 tekmah dosegla zgolj dve zmagi. Proti Srbiji uspeha ne gre pričakovati, a drugače bo v razigravanju za 13. mesto. Foto: EPA

Srbi so po pričakovanjih hitro povedli, a pri 3:1 sredi prve četrtine so nepričakovano izgubili pobudo. Razbremenjeni Slovenci so lažje kot proti Izraelcem prihajali do položajev za strel in so začeli enakovredno parirati vaterpolski velesili. Po 2:4 v 1. četrtini, je Slovenija prišla celo do napada za izenačenje na 5:5, predvsem pa je 2. četrtina pripadla varovancem Krištofa Štromajerja s 3:2, kar je pomenilo 5:7 ob polčasu.

Druga pesem v drugem polčasu

A ob kratkem odmoru na polovici tekme so se Srbi zbrali, ostre besede selektorja Dejana Savića so zalegle in v nadaljevanju so zaigrali kot se za olimpijske prvake spodobi. Slovence so v tretji in četrti četrtini nadigrali s skupnih 10:1!

Najboljši strelec tekme je bil s štirimi goli kapetan Srbije Strahinja Rašović, medtem ko je pri Sloveniji kot edini dvakrat zadel Benjamin Popović.

Slovenija je v skupini D že predtem realno zapravila možnosti za napredovanje, saj je v 2. krogu izgubila proti debitantu Izraelu s 5:9.

V nedeljo bržkone z Malto

35. evropskega prvenstva v vaterpolu za Slovence še ni konec, saj najslabše štiri reprezentance tega turnirja čaka razigravanje od 13. do 16. mesta.

Slovenijo naslednja tekma v Splitu tako čaka v nedeljo ob 11.30, ko bo njena nasprotnica najverjetneje Malta.


SKUPINA D, 3. krog:

SLOVENIJA - SRBIJA
6:17 (2:5, 3:2, 1:6, 0:4)
Popović 2, Kadivec, Nastran, Blažič in Stefanović po 1; S. Rašović 4, Drašović, Vučinić, Vico, Stojanović in V. Rašović po 2.

MADŽARSKA - IZRAEL 23:4

Vrstni red: Madžarska 9, Srbija 6, Izrael 3, Slovenija brez točk.

V izločilne boje so se uvrstile tri reprezentance.