Matej Šebenik se je izkazal z novo zmago. Foto: MMC RTV SLO
Matej Šebenik se je izkazal z novo zmago. Foto: MMC RTV SLO

Anton Demčenko, ruski velemojster, ki od sredine lanskega leta nastopa za slovensko reprezentanco, Jan Šubelj, Matej Šebenik in Matic Lavrenčič so po zmagi s 4:0 nad Brunejem znova premagali vse svoje tekmece.

Z drugo zmago s 4:0 in brez izgubljene igre so po dveh dneh pri vrhu lestvice s štirimi točkami. Ob Sloveniji imajo enak izkupiček brez izgubljene igre na prvem mestu le še Indijci in Gruzijci. Štiri točke za dve zmagi ima trenutno še 39 reprezentanc.

V Budimpešti je zelo pestro dogajanje. Foto: EPA
V Budimpešti je zelo pestro dogajanje. Foto: EPA

Zala Urh priigrala odločilno točko
Šahistke so po suvereni zmagi nad Hongkongom danes tesneje ugnale svoje tekmice. Dvoboji Laure Unuk, Teje Vidic in Vesne Mihelič so se končali z remijem oz. delitvijo točke, zmago pa je z osvojeno točko priborila Zala Urh.

Slovenke so prav tako pri štirih točkah za dve zmagi, a si zaradi manj dobljenih iger delijo 29. mesto. S popolnim izkupičkom so na vrhu Poljska, Kitajska, Španija, Armenija, Argentina in Iran.

Šahovska olimpijada bo potekala vse do 22. septembra. V madžarski prestolnici nastopa rekordnih 197 ekip v odprti konkurenci in 162 v ženski. Na lanski olimpijadi v indijskem Čenaju so Slovenke osvojile končno 35. mesto, Slovenci pa so bili 50.