Kristjan Čujec se je pred tekmo tudi uradno poslovil od reprezentančnega dresa. Foto: BoBo
Kristjan Čujec se je pred tekmo tudi uradno poslovil od reprezentančnega dresa. Foto: BoBo

Slovenci, brez nekaj standardnih igralcev in tudi izkušenega Kristjana Čujca, ki je uradno končal reprezentančno kariero, so v drugi minuti prek Mateja Fiderška zadeli vratnico, nato tudi prevladovali, v 16. minuti pa je z desetmetrovke zadel Žiga Čeh za 1:0, kar je bil izid polčasa.

Futsal: Slovenci v Laškem premagali Poljake

V 25. minuti je po lepi akciji Nejca Hozjana v prazno mrežo zadel Jeremy Bukovec za 2:0, v 38. pa so Poljaki ob igri brez vratarja zmanjšali zaostanek in bili blizu izenačenju tudi minuto pred koncem, a je dobro posredoval Čeh, potem ko so tudi domači poskusili z igro brez čuvaja mreže.

Evropsko prvenstvo bo gostila Nizozemska med 19. januarjem in 6. februarjem. Slovenija bo igrala v skupini B s Kazahstanom, Italijo in Finsko. Svoji uvodni tekmi predtekmovanja bo igrala v Groningenu, kjer se bo najprej pomerila s Kazahstanom, potem pa še z Italijo. Za konec predtekmovanja bo v Amsterdamu igrala s Finsko.

Slovenska vrsta bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, do zdaj se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018.

Nejc Hozjan blestel proti Poljakom