Slovenci so z odliko opravili generalko pred kvalifikacijami. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Slovenci so z odliko opravili generalko pred kvalifikacijami. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Slovenci dobili generalko pred kvalifikacijami

Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika so Nizozemcem vrnili za ponedeljkov poraz s 3:4 in pred 400 gledalci poskrbeli za lepo popotnico za zaključni del priprav na kvalifikacijski turnir za Euro 2012.

"Mislim, da smo lahko zadovoljni z zadnjo tekmo pred začetkom kvalifikacij. Se pa nam je poznala utrujenost, ni bilo prave svežine, a šteje zmaga, ki je pomembna tudi s psihološkega vidika. Za nami je naporno obdobje, bilo je veliko tekem. Želim si le to, da se igralci ognejo vsem virozam in da pridejo v torek zdravi v Laško," je povedal Dobovičnik.

Na tekmah proti Nizozemski ni bilo Kristjana Čujca (dobitnika zlate žoge za leto 2010), ki je v Španiji na preizkušnji pri Caji Segovii, peti ekipi najmočnejše evropske lige, in Jake Sovdata, ki je zbolel, na današnjem dvoboju pa ni bilo niti prvega vratarja Aljoše Mohoriča. Slednjega je v vratih dobro zamenjal Damir Puškar.

Na tekmah proti Nizozemski so bili sicer Dobovičniku na voljo Sebastijan Drobne (KMN Dobovec Trgovine Jager), Alen Fetić (FC Litija), Benjamin Melink (KMN Puntar), Aljoša Mohorič (KMN Puntar), Rok Mordej (KMN Dobovec Trgovine Jager), Igor Osredkar (FC Litija), Damir Pertič (FC Litija), Damir Puškar (FC Litija), Gaj Rosič (KMN Oplast), Dejan Simić (FC Litija), Jaka Sovdat (KMN Oplast), Rajko Uršič (KMN Oplast), Gašper Vrhovec (FC Litija) in Alen Mordej (KMN Dobovec Trgovine Jager).

Začetek kvalifikacij 24. februarja
Reprezentanca se bo spet zbrala v torek, 22. februarja, v Laškem, kjer bo Slovenija med 24. in 27. februarjem odigrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2012 gostila Hrvaška. Slovenija se bo borila za vstop na Euro 2012 z Italijani, BiH in Latvijo. Vstop na tekme v Laškem bo brezplačen, slovenska vrsta pa bo iskala svoj tretji nastop na zaključnem turnirju stare celine.

Slovenci dobili generalko pred kvalifikacijami