Peter Kauzer bo glavni slovenski adut v Bratislavi. Foto: MMC RTV SLO
Peter Kauzer bo glavni slovenski adut v Bratislavi. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Jelenc
Andrej Jelenc je prepričan, da tokrat ne bo težav z izvedbo EP-ja. Foto: MMC RTV SLO
Pred Kauzerjem še dva pomembna izpita

Obeti so dobri, visoko merijo tudi slovenski tekmovalci, ki jih bo na Slovaškem skupaj kar 15. Slovensko reprezentanco bodo zastopali kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Simon Hočevar, kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj, ki se bo preizkusila tudi v C-1, ter tri posadke v kanuju dvosedu Sašo Taljat/Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Anže in Jure Janežič.

Zadnja dva sta si mesto v izbrani vrsti priborila po tem, ko je zaradi težav s poškodbo kolena nastop v C-2 moral odpovedati Hočevar. Namesto njega in Kralja bosta tako slovenske barve med dvojci zastopala tudi brata Janežič. Nekaj težav z zdravjem ima tudi Kauzer (s četrtim mestom je postavil najboljšo slovensko uvrstitev na lanskem EP-ju v Nottinghamu), ki je moral zaradi vnetega uhlja k zdravniku, a bo do tekme pripravljen.

Jelenc ima več želez v ognju
Kljub tem težavam cilji ostajajo visoki. "Na tem ponovljenem EP-ju so cilji zelo podobni, kot smo jih imeli v začetku sezone oziroma pred prvotno načrtovanim prvenstvom: poseči po čim višjih uvrstitvah z našimi najboljšimi tekmovalci. Ker je zdaj EP blizu svetovnega prvenstva v Tacnu, so cilji mogoče še nekoliko višji. Domači SP bo že čez tri tedne," je poudaril direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Najtežje breme dobrega rezultata nosijo tekmovalci. "Največ si v posamičnih nastopih obetamo od Kauzerja, Taljata in Božiča ter Savška, tudi dekleta so dobro pripravljena. Kajakaška ekipa je bila pred leti že trikrat zapored na vrhu, tudi na tem prvenstvu bo v enaki postavi, torej Kauzer, Meglič in Kralj, spet med favoriti za odličja. Tudi dekleta lahko presenetijo v ekipni vožnji. Torej imamo tekmovalce, ki lahko posežejo po najvišjih mestih, ampak slalom je nepredvidljiv. Upam pa, da bodo naši predstavniki znali na tekmi unovčiti svoj potencial," je še povedal Jelenc.

"Pogoji za tekmovanje so korektni, tudi trenirali smo dovolj na progi, tako da s te strani ne bi smelo biti nobenih težav," je dejal Jelenc.

Petek:
10.00 - 14.30 kvalifikacije C-1ž, K-1m, C-1m
16.00 - 18.30 kvalifikacije K-1ž, C-2

Sobota:
10.00 - 12.00 ekipni polfinali K-1m, C-1m, K-1ž, C-2
14.00 - 15.30 ekipni finali K-1m, C-1m, K-1ž, C-2

Nedelja:
09.00 - 12.30 posamični polfinali C-1ž, K-1m, C-1m, K-1ž, C-2
14.00 - 16.30 posamični finali C-1ž, K-1m, C-1m, K-1ž, C-2

Pred Kauzerjem še dva pomembna izpita