Slovenija se bo pomerila s Češko in Kazahstanom ter zmagovalcem skupine C. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija se bo pomerila s Češko in Kazahstanom ter zmagovalcem skupine C. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Andreja Dobovičnika bodo igrali proti domačinu, Kazahstanu in prvaku kvalifikacijske skupine C, v kateri so Francija, Litva, Albanija in Malta. Kvalifikacije bodo potekale v treh krogih. V prvem krogu (med 22. in 25. oktobrom) bo nastopilo 23 reprezentanc, ki bodo razdeljene v šest skupin. Igralo se bo med 22. in 25. oktobrom. Prvaki skupin bodo napredovali v glavni del.

Kvalifikacijske turnirje bodo gostili Ciper, Litva in Izrael. V glavnem krogu bo sodelovalo 28 ekip, ki bodo razdeljene v sedem skupin po štiri ekipe. V glavni del kvalifikacij (izločilne boje) bosta napredovali po dve najboljši zasedbi iz vsake skupine. Med 10. in 13. decembrom bodo turnirje gostili Italija, Portugalska, Hrvaška, Češka, Madžarska, Nizozemska in Turčija. V izločilne boje se bo uvrstilo 14 ekip, ki jih bodo po žrebu razdelili v sedem parov. Zadnja izločilna faza kvalifikacij bo potekala med 22. marcem in 14. aprilom.

"Skupina je precej izenačena. Tudi iz 3. in 4. bobna smo dobili precej spoštovanja vredne tekmece, to sta Kazahstan in po vseh napovedih Francija. A to je le žreb, bistveno pa je, da bodo naši igralci zdravi in v pravi formi. Skušali bomo ujeti vsaj to drugo mesto, ki še vodi v zaključne boje," je žreb na kratko komentiral Dobovičnik.

Tekmece dobil tudi Dobovec
Slovenski državni prvak v dvoranskem nogometu Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v 15. sezoni futsal Lige prvakov, ki se za slovenskega prvaka začne v glavnem delu. Žreb jim je namenil skupino 2, v kateri bodo igrali proti portugalski Benfici, bolgarski Varni in zmagovalcu kvalifikacijske skupine H (Sarajevo, Göteborg, Bern).