Švica je že na začetku obračuna pokazala, kako kakovostno reprezentanco je. Na krilih Huseina Varda in Janica Binde so kmalu prevzeli vajeti igre v svoje roke in prvo četrtino dobili s prednostjo 11 točk.

Slovenska reprezentanca bo v soboto lovila peto mesto na evropskem prvenstvu divizije B. Foto: IWBF
Slovenska reprezentanca bo v soboto lovila peto mesto na evropskem prvenstvu divizije B. Foto: IWBF

Švicarski dvojec je dobro razpoloženje prenesel tudi v drugo četrtino, na drugi strani pa so imeli Slovenci težave pri metu iz igre. Čvrsta obramba in razpoloženost v napadih z veliko kombinatorike sta bili dovolj, da so Švicarji odšli na odmor z vodstvom z 20:38. Strelsko odlična Vardo in Binda sta prispevala 26 točk.

Prizor na parketu je bil precej podoben tudi v drugem delu igre. Švicarji so v tretji četrtini še naprej kazali izvrstno igro, Slovencem pa ni uspelo zmanjšati razlike na semaforju. Ob tem pa je moral zaradi druge tehnične napake trenerja Žige Kobaševiča vodenje slovenske reprezentance prevzeti njegov pomočnik Aleš Povše.

Razlika pred zadnjo četrtino je bila prevelika, hkrati pa so bili Švicarji premočni, da bi Slovenci v zadnji četrtini ujeli nasprotnike. Ekipa, njene ambicije so vrnitev v divizijo A, je tekmo mirno pripeljala do konca in se s končnim izidom 44:65 veselila suverene zmage.

Natrpan ritem tekem pri Slovencih terjal svoj davek
Selektor Žiga Kobaševič je po tekmi pohvalil svoje varovance, ki so po njegovih besedah dali svoj maksimum. "Poznala se nam je tako fizična kot psihološka utrujenost. Predvsem slednja, saj psihološko nismo bili na nivoju, ki smo ga kazali na prvih dveh tekmah. To je seveda normalno, saj smo v enem dnevu odigrali dve zelo zahtevni tekmi," je dejal.

Dan za pripravo na tekmo z Grki
Slovenska reprezentanca bo v soboto lovila peto mesto na evropskem prvenstvu divizije B. Ob izredno natrpanem urniku v zadnjih treh dneh (odigrali so štiri tekme) jih veseli dejstvo, da je pred njimi prost dan. "Dan počitka nam bo prišel še kako prav. Grčijo bomo lahko podrobno analizirali, jutri opravili dva sestanka in trening, zato verjamem, da bomo v soboto pravi. Tako bomo napadali peto mesto na prvenstvu," je po obračunu s Švico sklenil selektor Žiga Kobaševič.