Najbolje uvrščena Slovenka na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) je Tomazinijeva na 234. mestu. Foto: Reuters
Najbolje uvrščena Slovenka na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) je Tomazinijeva na 234. mestu. Foto: Reuters
Fantje ugnali Grke, dekleta izgubila s Turkinjami

Moška namiznoteniška reprezentanca se je v tekmi 7. kroga evropske lige v Ljubljani Grkom oddolžila za poraz v Grčiji in v šesti tekmi zabeležila peto zmago. Zmagala je brez posebnih težav, delo so jim olajšali Grki sami, ki so njihovega najboljšega igralca Panagiotisa Gionisa - na lestvici ITTF je tri mesta pred najboljšim Slovencem Bojanom Tokičem - postavili na številko tri.

Turkinje z dvema igralkama kitajskega rodu
Edino točko za Slovenke, ki jih je prvič vodila nova selektorka Vesna Ojsteršek Drnovšek, je prispevala najboljša slovenska igralka Jana Tomazini. To je drugi poraz Slovenk v ligi, pred tem so izgubile že v Turčiji, premagale pa Švico in Belgijo. Mlade Slovenke so bile že pred tekmo praktično brez možnosti, saj so Turkinje z dvema igralkama kitajskega rodu - Melek Hu in Sirin He - reprezentanca, ki se prebija v evropski vrh.

"Moram reči, da so moje igralke pokazale več, kot sem od njih pričakovala, predvsem Tomazinijeva. Vsekakor je bila točka tisto, na kar smo lahko upali. To točko pa je lahko osvojila le Jana. Ker sem vedela, da gostje na številko 3 ne bodo upale postaviti ene od Kitajk, sem jaz postavila Jano, ki je proti edini Turkinji zabeležila lepo zmago," kljub porazu ni bila slabe volje selektorka, članica reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v Moskvi leta 1984 osvojila srebrno odličje, štiri leta pozneje v Parizu pa je bila bronasta.

Slovenija - Grčija 3:1
Bojan Tokič - Anastasios Riniotis 3:2 (7, -10, -6, 4, 9)
Uroš Slatinšek - Konstantinos Papageorgiou 3:0 (6, 7, 4)
Jan Žibrat - Panagiotis Gionis 0:3 (-11, -9, -9)
Tokič - Papageorgiu 3:1 (-9, 7, 7, 6)

Slovenija - Turčija 1:3
Vesna Rojko - Sirin He 0:3 (-4, -3, -9)
Nina Pavlin - Melek Hu 0:3 (-3, -3, -2)
Jana Tomazini - Fulya Özler 3:1 (-10, 8, 9, 10)
Rojko - Hu 0:3 (-2, -3, 3)

Fantje ugnali Grke, dekleta izgubila s Turkinjami