Erik Bukovac je s soigralci svoje delo odlično opravil. Foto: MMC RTV SLO
Erik Bukovac je s soigralci svoje delo odlično opravil. Foto: MMC RTV SLO
Luka Grzentič
Luka Grzentič je bil v Kranju zelo razpoložen. Foto: MMC RTV SLO
Odlična predstava vaterpolistov

Obe ekipi sta si že priigrali prvi mesti v skupini in nastop v jesenskem odločilnem kvalifikacijskem krogu. Nemci so v prvem obračunu slavili s kar enajstimi goli razlike, zato so bila pričakovanja, da bi Slovenci tokrat slavili še višje in si priigrali prvo mesto, nerealna. Seveda pa to ne velja za željo po lepi igri in morebitni zmagi.

Razpoloženi Gržentič spravljal Nemce v obup
Že uvod kranjske tekme ni potrdil, da so gostje izraziti favoriti dvoboja. Na tekmi so prvi povedli, a sta Andraž Verač in kapetan Erik Bukovac izkoristila nemško nepazljivost in ob igralcu več poskrbela, da je Slovenija po prvi četrtini nekoliko presenetljivo vodila. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so Slovenci igrali izredno disciplinirano v obrambi, priigrali so si le tri izključitve, Nemci že šest, v vratih pa je nemške napadalce v obup spravljal razpoloženi Luka Gržentič. Nemci so sicer dvakrat povedli, pokazali tudi nevaren protinapad, a sta Bukovac z drugim golom in Matej Nastran s petmetrovke poskrbela, da sta moštvi zamenjali strani v enakovrednem položaju.

Anzeljc popeljal Slovence v vodstvo
Tudi po menjavi strani se Slovenci niso predali, vse bolj pa je osrednjo vlogo prevzemal center Teo Galič. Slednjega so Nemci tesno pokrili, tako da ni prihajal do položajev za čisti met, a je nasprotniku priigraval kazen za kaznijo, v tem delu celo dve petmetrovki, od katerih pa je Nastran izkoristil le eno. Najlepši gol na tekmi je ob izteku tretje četrtine z neubranljivim strelom z razdalje dosegel Borut Anzeljc in Slovenijo popeljal v vodstvo.

Neumno zapravljena prednost s 7:5
Tudi v zadnji četrtini, selektor Djuho je dal priložnost tudi mlajšim igralcem, Slovenija ni popuščala. Na prag zmage jo je minuto in 18 sekund pred koncem popeljal Andraž Verač, ki je poskrbel za največjo prednost na tekmi 7:5. Na nasprotni strani je Paul Schüller le 12 sekund pozneje poskrbel za znižanje in napeto zadnjo minuto. Slovenci so si na koncu priigrali celo dva napada, a izgubili žogo. 23 sekund pred koncem je bil izključen Rok Crnica, dvajset sekund pozneje pa je Julian Real po lepi akciji z bližine poskrbel za končnih 7:7.

Kvalifikacije za EP, Kranj
SLOVENIJA - NEMČIJA
7:7 (2:1, 2:3, 2:1, 1:2)


Lestvica: Nemčija 13, Slovenija 10, Portugalska 3, Bolgarija 0.

Evropsko prvenstvo bo januarja 2012 v Eindhovnu.

Odlična predstava vaterpolistov