Laško gosti igralce namiznega tenisa. Foto: ZSIS
Laško gosti igralce namiznega tenisa. Foto: ZSIS

Slovenija tako v moški kot ženski konkurenci ostaja v boju za kolajno. Barbara Meglič in Andreja Dolinar sta z 2:1 premagali Veliko Britanijo, ki je sicer v združenem razredu 4-5 drugopostavljena.

V drugi tekmi dneva je Slovenija priznala premoč Srbiji z 1:2. Za 17. slovensko kolajno na evropskih prvenstvih bosta morali Megličeva in Dolinarjeva v ponedeljek premagati še Rusijo.

"Pred obračunom dvojic sva se tresli, a bi lahko precej boljše odigrali. Na srečo se je potem obrnilo nama v korist v posamičnih obračunih," je bila uspeha in uvodne zmage vesela Barbara Meglič, ki je z zmago proti Susan Gilroy, bronasti iz posameznih bojev na tem EP-ju, podaljšala upe.

Odločala je tekma med Andrejo Dolinar in Megan Shackleton. Dolinarjeva ni klonila, Sloveniji je priigrala pomembno točko. "To je bila verjetno moja najslabša tekma v karieri. Tresla sem se. Škoda bi bilo, da bi zapravila tako priložnost, potem ko je Barbara ugnala peto na svetovni lestvici. Bila sem pod pritiskom, a je uspelo. Kaj pomaga, če izgubljaš z dobro igro. Jaz sem tokrat zmagala s slabo igro," pa se je prve preizkušnje v ekipni tekmi dotaknila Dolinarjeva.

Pri moških sta Bojan Lukežič in Primož Kancler tesno klonila pred Nemčijo, vse moči pa sta že usmerila v ponedeljkov obračun s Španijo. "Pričakovanja so ogromna, te Špance morava premagati. Potem bo veliko odvisno tudi od žreba," se tekme s Španci veseli Lukežič.

"Če bi že moral govoriti o presenečenjih, potem sta za največje poskrbeli prav slovenski tekmovalki, ki sta premagali Britanki. Ta zmaga je pomembna za organizatorje," je ob koncu četrtega igralnega dne razmišljal Gorazd Vecko, tehnični direktor evropskega prvenstva in selektor britanske reprezentance.