Foto:
Foto:
Petri Nareks že peto odličje na EP-jih

24-letna Žalčanka je v kategoriji do 52 kilogramov v boju za 3. mesto premagala Turkinjo Ajnur Samat. To je njen četrti bron na EP-jih. Poleg tega ima še eno srebrno kolajno.

Nareksova se je v polfinale uvrstila po zmagah nad Nizozemko Shareen Richardson (3:0), Italijanko Antonio Cuomo (3:0) in Poljakinjo Moniko Cabaj (10:0). Pohod na sam vrh je ustavila Portugalka Telma Monteiro, ki se je kasneje veselila naslova prvakinje. Slednja je bila od Slovenke boljša že na lanskem EP-ju.

"Medaljo sem krvavo potrebovala"
"Vsaka tekma je naporna, seveda pa sem tudi s tem odličjem zelo zadovoljna. Malo sem čutila komolec, saj ko se začne poškodba ohlajati, takrat najbolj boli, a vesela sem, da mi okrog vratu visi peta medalja. Vsaka mi sicer pomeni enako, mislim pa, da sem tokratno zaradi nekoliko slabše sezone krvavo potrebovala. Utrujena sem in ta uvrstitev je dobra popotnica za naprej," je po borbi povedala Nareksova.

Drakšič 7., Djukičeva 9.
Rok Drakšič je osvojil 7. mesto, medtem ko je bila Vesna Djukić 9. Oba sta premagala prva nasprotnika, nato pa klonila v repesažu. Drugi dan tekomvanja v Beogradu bosta na tatami stopila Urška Žolnir in Klemen Ferjan.

Petri Nareks že peto odličje na EP-jih