Veselin Djuho je bil zelo zadovoljen z učinkovitostjo svojih varovancev. Foto: MMC RTV SLO
Veselin Djuho je bil zelo zadovoljen z učinkovitostjo svojih varovancev. Foto: MMC RTV SLO
Vaterpolisti gladko odpravili Bolgare

Slovenski so povedli že v prvem napadu z lepim golom Mateja Nastrana, ki je matiral bolgarskega vratarja Velizarja Kovačeva. Že v naslednjem napadu je na 2:0 povišal njegov brat Jure, ki je izkoristil najstrožjo kazen. Na nasprotni strani so Bolgari sicer izid znižali, ko je prednost igralca več izkoristil Vasil Milenov. Slovenci so odgovorili s serijo golov kapetana Erika Bukovca in že po prvi četrtini je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma.

V nadaljevanju je slovenski selektor Veselin Djuho priložnost ponudil tudi mlajšim, njegovi udarni aduti pa so vstopali le še po potrebi. Med strelce so se vpisali vsi slovenski vaterpolisti razen obeh vratarjev. Kot zadnji Rok Crnica, ki je zadetek dosegel v zadnji minuti, potem ko je imel besedni obračun z najboljšim bolgarskim strelcem Cvetomirjem Obretenovim. Tudi tega je dobil, saj je bil bolgarski vaterpolist zaradi tega izključen s pravico zamenjave. Najučinkovitejša sta bila Bukovac s šestimi in Jure Nastran s petimi zadetki.

Kvalifikacije bodo Slovenci nadaljevali 20. novembra v Hamburgu pri prvem favoritu skupine Nemčiji.

Koper:
SLOVENIJA
- BOLGARIJA
31:5 (7:2, 9:1, 7:0, 8:2)
Bukovac 6, J. Nastran 5, Komatar 4, Anzeljc 3, Černeka 3, Puš 2, Galič 2, Verač 2, M. Nastran 2, Kalan 1, Crnica 1; Obretenov 2, Načev 1, Milenov 1, Makedonski 1,
Vaterpolisti gladko odpravili Bolgare