Kocijančič želi nadaljevati po svojih besedah uspešno delo, a se zaveda, da slovenski šport ni brez težav. Foto: STA
Kocijančič želi nadaljevati po svojih besedah uspešno delo, a se zaveda, da slovenski šport ni brez težav. Foto: STA
OKS
Izvršni odbor OKS-ja je obravnaval tudi poročilo odborov in komisij, razpravo o pravilih OKS-ja pa so prestavili na naslednji mandat. Foto: STA

Na volitvah bodo izbirali vodstvo OKS-ja za mandatno odboje od leta 2010 do 2014. Rok za oddajo kandidatur je 7. oktober. Kandidate lahko predlagajo športne zveze olimpijskih športov, članice OKS-ja, predlagani kandidati pa bodo morali do 7. novembra predstaviti programsko zasnovo. Predsednik OKS-ja Janez Kocijančič je sporočil, da bo kandidiral še za en mandat na tem mestu.

Uspešna projekta Peking in Vancouver
"Odločil sem se, da se ponovno potegujem za mesto predsednika OKS-ja. Bližje sem bil obratni odločitvi, bil sem mnenja, da bi po 19 letih lahko izpregel in da bi to mesto zasede kateri od mlajših športnih delavcev," je dejal Kocijančič. Dodal je, da so ga v novo kandidaturo pregovorili sodelavci. "V nekem smislu pa so me prepričali tudi rezultati dela. OKS je med najbolje organiziranimi komiteji v Evropi. Rezultati so več kot prepričljivi, a uspešno delo na tem področju bo treba nadaljevati," je odločitev pojasnil Kocijančič. Kot posebej uspešna projekta je izpostavil Peking in Vancouver, kjer je bila Slovenija glede na število medalj na prebivalca na tretjem mestu med udeleženkami olimpijskih iger.

"Imamo ambicije na vseh področjih"
"Rezultati slovenskega športa so taki, da dajejo pogum in razloge, da se nadaljuje uspešno delo. Po drugi strani imamo celo vrsto problemov. Sem zadnji, ki bi zanikal, da je slovenski šport v krizi. Imamo ambicije na vseh področjih športa, želimo dosegati uspehe v najtežjih športnih disciplinah. A nas je dva milijona, kar je primerljivo z velikimi mesti v naši okolici, radi pa bi nastopili na globalni ravni. Tu bo treba narediti nove pristope, vmesne stopnice med našimi šibkimi nacionalnimi ligami in najti priključke na svetovna tekmovanja," je še dodal Kocijančič.