Oplast iz Kobarida bo imel v torek prvo zaključno žogo za osvojitev naslova. Foto: Drago Perko/futsal.si
Oplast iz Kobarida bo imel v torek prvo zaključno žogo za osvojitev naslova. Foto: Drago Perko/futsal.si

Po rednem delu tekme je bil izid 4:4, gostje so izenačili tik pred koncem. Tekmo so sicer bolje začeli Tolminci, ki so pobudo kronali v 8. minuti, ko je za 1:0 zadel Gaj Rosič. Dve minuti zatem se je mreža Oplasta zatresla še drugič, po podaji Rosiča je bil uspešen Siniša Brkič. Puntarji so stopnjevali pritisk, a je bil vratar Luca Talotti na mestu.
V 15. minuti so na svoj račun prvič prišli navijači Oplasta, saj je Jaka Sovdat znižal na 1:2, v naslednji minuti pa je kapetan Jani Ručna s 6-metrovke poravnal na 2:2. Puntar je v 18. minuti po šestem akumuliranem prekršku Oplasta zapravil 10-metrovko.

Sovdar nerešljiva uganka za obrambo Puntarja
V drugem delu se razmerje moči ni spremenilo. Gostje so povedli prek Sovdata, a je bil s pomočjo avtogola Rajka Uršiča rezultat v 32. minuti spet izenačen. V 39. minuti je Puntar povedel 3:2, le bore štiri sekunde pred koncem pa je še enkrat prišel do izraza nezlomljiv duh Oplasta, ki je s tretjim zadetkom Sovdata izsilil streljanje 6-metrovk.

Pri streljanju kazenskih strelov je odločila zadnja serija, ko je Benjamin Melink poslal žogo mimo vrat Talottija, Sovdat pa je zadel za končno in veliko zmago.
Četrta tekma bo v torek, prav tako v Tolminu.
Tretja tekma:
PUNTAR CASINO SAFIR - OPLAST 1:2
8:9 (4:4, 2:2) - po 6-metrovkah
Rosič 8., 39., Brkič 10., R. Uršič 32./ag; Sovdat 15., 22., 40., J. Ručna 16./6-m

V odebeljem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.