Sara Isakovič bi lahko bila na olimpijskih igrah v Pekingu prihodnje leto skrito slovensko orožje za medaljo. Foto: EPA
Sara Isakovič bi lahko bila na olimpijskih igrah v Pekingu prihodnje leto skrito slovensko orožje za medaljo. Foto: EPA
Jessica Schipper
Jessica Schipper je za svetovnim rekordom zaostala 99 stotink. Foto: Reuters
Isakovičeva je prehitro začela

18-letna plavalka Radovljice je začela silovito in na 50 metrih obrnila kot druga, po 100 metrih pa kot tretja. Kljub znakom popuščanja je bila na zadnjem obratu še 4., v zadnjih 50 metrih pa jo je povsem pobralo.



"Kar malce me je zaneslo"
"Svoje cilje sem izpolnila z uvrstitvijo v finale in izpolnitvijo olimpijske norme. Dokazala sem, da sem v svetovni eliti tako na 100 kot na 200 m delfin, danes pa sem prehitro začela, kar malce me je zaneslo, in zato me je na koncu tudi pobralo. Dala sem vse od sebe in z nastopom sem zadovoljna, izid pa seveda ni najboljši. Doma me čaka veliko dela, da bom v bodoče zdržala tudi drugih 100 metrov," je svoj nastop trezno ocenila Isakovičeva.

Sara se ni držala dogovora
"Sara se ni držala dogovora. Plavala je svojo tekmo in žal mi je, ker ni plavala državnega rekorda in izida pod 2:08, ki ga je v tem trenutku sposobna. Verjetno jo je prevzela želja, saj smo pred tekmo nekako računali, da so možne vse uvrstitve od tretjega do osmega mesta. Po drugi strani pa je Sara krenila pogumno, pokazala, da se ni ustrašila tekmic, kar je prav tako pomembno. Saj na koncu niti ni važno, ali si četrti ali sedmi, šteje le, kar ti visi okrog vratu in poskusila je. Prva tri mesta so bila nedosegljiva, borila pa se je pogumno, seveda pa bi meni, in verjetno tudi njej, zdaj več od tega načina plavanja pomenil nov rekorden čas," ja nastop ocenil Sarin trener Miha Potočnik.
Isakovičeva je prehitro začela