Anja Hlača Ferjančič je vajena ustvarjanja radijskih kvizov, saj je vodila tudi Miss evro kviz. Foto: MMC RTV SLO
Anja Hlača Ferjančič je vajena ustvarjanja radijskih kvizov, saj je vodila tudi Miss evro kviz. Foto: MMC RTV SLO

Val 202 in MMC ob koncu leta pripravljata skupni športni kviz, ki je namenjen razgibanim sivim celicam in ušesom, ki so vajena poslušati najbolj sočne izjave in radijske prenose.

Kvalifikacije dale tri finaliste
Koliko golov so nogometaši Maribora dosegli v letu 2012? Koliko medalj je na velikih tekmovanjih osvojil Jakov Fak? Koliko je znašala največja prednost Tine Maze ob zmagi na tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni? Tako zapletena so bila kvalifikacijska vprašanja kviza Šport v letu 2012. Največ znanja in iznajdljivosti so v kvalifikacijah pokazali Jernej, Andrej in Matija.

Kviz bo v nedeljo ob 16.00
Po telefonskih kvalifikacijah bo v nedeljo čas tudi za pravi radijski kviz. Finaliste bosta po 16. uri na Valu 202 v labirint športnih vprašanj popeljala Anja Hlača Ferjančič in Luka Petrič, za statistične zanimivosti pa bo poskrbel Slavko Jerič. Kviz bodo popestrili deli radijskih prenosov najzanimivejših športnih dogodkov.

Dan pozneje razširjen kviz še v spletni obliki
Vsi, ki radi brskate po športnem spominu ali tekmujete v poznavanju športnih podrobnosti, lahko na vprašanja odgovarjate pred radijskim sprejemnikom. V ponedeljek pa boste na kviz, ki bo obogaten z dodatnimi vprašanji, lahko odgovarjali tudi MMC-jevi bralci.