Martin Srabotnik. Foto: Nina Jelenc
Martin Srabotnik. Foto: Nina Jelenc

26-letni Srabotnik je za zmagovalcem zaostal za 21 stotink. Do nastopa Prskavca je bil v vodstvu. Dejal je, da je spodnji del poti kar precej zahteven, s čisto vožnjo pa mu je vseeno uspelo priti na stopničke.

Tretje mesto je osvojil še en Čeh, Vit Prindiš, ki je z enim dotikom za zmagovitim rojakom zaostal za 37 stotink. Poleg Srabotnika je v finalu nastopil tudi Peter Kauzer, ki je zasedel sedmo mesto (+4,47).

"Rad veslam tukaj, zadovoljen sem z veslanjem ta konec tedna. Danes sem se sicer enih vrat tudi dotaknil, ampak sem bil vseeno dovolj hiter, da sem prevzel vodstvo in dosegel drugo letošnjo zmago," je po tekmi dejal Prskavec.

"Danes je bilo res po željah. Izid je dober, če bi bila vožnja še malce boljša, bi bila tudi medalja žlahtnejša. Ampak sem zadovoljen. Drugo mesto je le drugo mesto. Želel bi si, da bi tako sezono začel, ampak tudi tako končati je ni slabo. Trudil se bom, da bodo v prihodnji sezoni takšni uspehi bolj konstantni," je povedal Srabotnik.

V ženski konkurenci je od slovenskih kajakašic v finalu nastopila le Ajda Novak in osvojila 8. mesto. Zmagala je olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja, Nemka Ricarda Funk. Novak je za zmagovalko zaostala za 17 sekund in 30 stotink.

V zgornjem delu proge ji je šlo zelo dobro, v spodnjem pa je nato izgubila precej časa. V sobotnem polfinalu sta sicer nastopili še Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar. Terčelj je bila 12., Hočevar 24.

Srabotnik drugi v Seu dUrgellu