Zoran Janković je v sneženju svetnike popeljal po gradbišču v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković je v sneženju svetnike popeljal po gradbišču v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO
Župan svetnike odpeljal na ogled gradnje stadiona

"To je nemogoče, to je neizvedljivo, takrat gotovo stadion ne bo zgrajen in ne bo imel uporabnega dovoljenja," je po poročanju novinarja TV Slovenija Gregorja Drnovška prejšnji četrtek izjavil Dimitrij Kovačič, mestni svetnik iz vrst SDS-a.

"Upam, da bodo prisotni iz opozicije povedali svojim kolegom, ki pišejo, da se nič ne dela, da naj pazijo. Očitno mislijo, da je tu luknja, beton pa je že narejen," je povedal Janković, ki je svetnike v sneženju najprej peljal na ogled dvorane. Predvidoma naj bi imela 12.480 sedežev, spodnji del tribun je že zgrajen. Po novem delu jo bodo začeli prekrivati. Stadion bo imel 16.400 sedežev in bo angleškega tipa. Prvi sedež bo šest metrov od roba igrišča.

Različna mnenja svetnikov
"Danes smo videli, da gredo dela naprej, in izgleda, da se bodo držali obljubljenih rokov," je bil optimističen mestni svetnik Franci Slak (NSi), precej manj spodbudne besede pa je našel Peter Sušnik (SDS): "Vidim cenovno nizko zahtevne elemente, ki so končani, vidim pa tudi še ogromno težav. Ne vidim inštalaterjev in obrtnikov. Oni so tisti, ki naredijo ali pa zgrešijo postavljene cilje."

Gradbinci mu odgovarjajo: "Izvajalci, ki bodo opravljali visokostroškovna dela na tem gradbišču, so že vsi izbrani. Delati bodo začeli v skladu z načrtovanimi roki."

Stadion v Stožicah naj bi bil končan do 30. junija, prvi preizkus pa naj bi doživel še mesec prej na treningu slovenske reprezentnce pred odhodom na svetovno prvenstvo v Južnoafriško republiko.

Župan svetnike odpeljal na ogled gradnje stadiona