Teja Belak se pripravlja na predolimpijski turnir v Riu. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Belak se pripravlja na predolimpijski turnir v Riu. Foto: www.alesfevzer.com

Na njej bodo nastopili vsi najboljši Slovenci, ki so na začetku sezone v dobri pripravljenosti, v Bakuju, Dohi in Cottbusu so zbrali že devet uvrstitev na stopničke, pred domačimi gledalci pa bodo vnovič favoriti za zmagovalni oder.

Od Slovencev bodo nastopili Teja Belak (preskok, dvovišinska bradlja, parter, gred), Tjaša Kysselef (preskok, parter), Ivana Kamnikar (dvovišinska bradlja) in Adela Šajn (gred) v ženski konkurenci ter Rok Klavora, Žiga Šilc (oba parter), Alen Dimic (bradlja in drog), Sašo Bertoncelj in Jure Pavlica (oba konj z ročaji) v moški konkurenci. Luka Terbovšek na parterju in Luka Kišek na konju bosta tekmovala izven konkurence.

V središču pozornosti bo od ženskega dela ekipe Belakova, za katero bo to zadnji test pred odhodom na predolimpijski turnir v Rio, kjer bo skušala uloviti vozovnico za avgustovske olimpijske igre. "Kot sem rekla, ničesar ne pričakujem, za svetovne pokale v tej sezoni nimam nobenih načrtov. Rada bi vsa orodja naredila čim bolje. Z rezultati se ne bom obremenjevala. Rada bi celo tekmo izpeljala čim bolje," pravi Belakova, ki ima nekaj skrbi zaradi parterja, na katerem zaradi težav s poškodovano nogo ni trenirala dva meseca.

Svetovni pokal se bo začel v petek ob 12. uri s kvalifikacijami, v soboto in nedeljo pa bodo finali po orodjih; oba dneva se bodo boji za medalje začeli ob 14. uri. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.