Sara Isakovič je olimpijsko srebro osvojila s časom 1:54,97. Letos še ni tako hitra. Foto: EPA
Sara Isakovič je olimpijsko srebro osvojila s časom 1:54,97. Letos še ni tako hitra. Foto: EPA
Sabina Veit
Tudi Sabino Veit čaka nastop na svetovnem prvenstvu. To bo avgusta v Berlinu. Foto: STA

Isakovičeva je v zadnjih 50 metrih prehitela do takrat vodilno Kanadčanko Kevyn Peterson (1:58,67). Blejka je imela precej smole, saj je 15 minut pred tekmo strgala kopalke po vsej dolžini noge.

Dvomov o nastopu v Rimu ni več
"Preden zlezeš v te nove visokotehnološke kopalke, mine precej časa. Na srečo mi je kolegica z univerze Berkeley posodila svoje kopalke Speedo LZR, saj sva obe vedeli, da se te obleče še najhitreje. Praktično sem nato prišla 'direktno' na start, odlično začela na prvih 50 metrih, po obratu pa se mi je po celotni dolžini odpela zadrga in z vsakim zavesljajem je bilo v kopalkah več vode. Bilo je zelo težko, kot da bi v vodo skočila z obleko. Hvala bogu, se je na koncu vse dobro izšlo," je bila zadovoljna Isakovičeva. Zlata medalja je tudi ovrgla vse dvome o njenem nastopu na svetovnem prvenstvu v Rimu: "Ta bi bil vprašljiv le, če bi plavala res katastrofalno."

Slovenski uspeh je dopolnila atletinja Sabina Veit, ki je bila bronasta v teku na 200 m (23,34). Zmagala je Monique Willams z Nove Zelandije (23,11). "V finalu sem štartala zelo dobro, ker sem menjala nogo v startnem bloku in ta del zdaj opravim zelo dobro. Le reakcija po startni pištoli je bila počasnejša," je tek komentirala Veitova. To sta bili 3. in 4. slovenska medalja v Beogradu. Predtem je bil Jernej Godec zlat na 50 m delfin, telovadec Sašo Bertoncelj pa bronast na konju z ročaji.