Laura Unuk ima po treh krogih eno točko. Foto: MMC RTV SLO
Laura Unuk ima po treh krogih eno točko. Foto: MMC RTV SLO

V vseh treh partijah so zmagali Islandec Gudmundur Kjartansson, Turek Emre Can, Armenec Šant Sargsjan, Nemec Rasmus Svane, Francoz Jules Moussard, Srb Velimir Ivić in Danec Jonas Buhl Bjerre.

Kjartansson je ugnal Čeha Petra Michalika, drugouvrščeni Can pa je po vsega 17 potezah z belimi figurami porazil Ukrajinca Andreja Volokitina.

Prvi nosilec in 37. igralec svetovne lestvice, Čeh David Navara, je s črnimi figurami remiziral z nemškim velemojstrom Denisom Wagnerjem. Oba imata po 2,5 točke - kot še kopica nastopajočih, ki so uvrščeni do 41. mesta. Med njimi ni slovenskih predstavnikov.

Najvišje je najboljši slovenski mladinec Jan Šubelj, ki je z dvema točkama na 60. mestu. Drugi zaporedni remi je mednarodni mojster iztržil po delitvi točke s hrvaškim velemojstrom Antejem Brkićem.

Na 128. mestu je z 1,5 točke najboljši slovenski šahist zadnjega obdobja Matej Šebenik. Z istim izkupičkom je velemojster Marko Tratar na 149. mestu.

Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk je iztržila drugi remi in je s točko na 208. mestu. Aleksander Beljavski, po ratingu še vedno najvišje uvrščeni slovenski šahist, je po drugem zaporednem porazu ostal pri točki na 230. mestu.