Evropsko prvenstvo bo na sporedu od 31. januarja do 11. februarja. Foto: Drago Perko
Evropsko prvenstvo bo na sporedu od 31. januarja do 11. februarja. Foto: Drago Perko

Pri žrebu sta pomagala dva nekdanja izvrstna hrvaška nogometaša Davor Šuker in Robert Jarni. Zagrebška dvorana Arena, ki sprejme 15.000 gledalcev, bo gostila še skupino D, dvorana Spaladium v Splitu (11.000 gledalcev) pa skupini A in C. V hrvaški prestolnici bodo potekali tudi zaključni boji od 1. do 4. mesta.

"Enkrat imaš srečo, drugič pač ne. Pred nami je zahtevno tekmovanje, naredili bomo vse, da se dostojno merimo z obema ekipama," je povedal selektor slovenske reprezentance Andrej Dobovičnik. Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS-ju, je dodal: "Žreb je za nami, sreče ni bilo, a vse skupaj mora biti velik motiv za vse nas. Prednost pa je, da igramo v Zagrebu, zato že zdaj vabim vse navijače, da nas podprejo in pomagajo."

Španija pridno zbira lovorike
Španci so svetovna velesila v futsalu. Poleg tega, da so evropski prvaki, so bili na zadnjem svetovnem prvenstvu srebrni. Manjši udarec so doživeli konec pretekle sezone, ko se je sploh prvič v zgodovini finalnih turnirjev Lige prvakov zgodilo, da med četverico ni bilo španskega predstavnika. Sicer pa se Španci lahko pohvalijo z dvema naslovoma svetovnega prvaka (2000 in 2004), od leta 2001 do 2010 pa so bili kar štirikrat evropski prvaki (2001, 2005, 2007, 2010).

Ukrajina lani peta
Ukrajina ima bogato tradicijo v futsalu, evropsko prvenstvo na Hrvaškem pa bo njihovo že jubilejno deseto veliko tekmovanje. Prvič so se predstavili leta 1996, ko so na svetovnem prvenstvu zasedli četrto mesto. Leta 2004 so bili šesti, pred tremi leti osmi. Na evropskem prvenstvu so osvojili dve srebrni kolajni (2001 in 2003), lani so bili peti.

Skupina A:
Hrvaška, Romunija, Češka

Skupina B:
Slovenija, Ukrajina, Španija

Skupina C:
Turčija, Rusija, Italija

Skupina D:
Azerbajdžan, Srbija, Portugalska