Tadeja Sodec v klasični igri osvojila zlato medaljo. Foto: STA
Tadeja Sodec v klasični igri osvojila zlato medaljo. Foto: STA

Aktualna svetovna prvakinja v igri v krog in sredozemska prvakinja v natančnem zbijanju je svoji bogati zbirki medalj z največjih tekmovanj dodala še naslov evropske prvakinje v igri posameznic. Sodčeva se je z dvema zmagama odločno prebila skozi skupinski del tekmovanja, sledila je četrtfinalna zmaga nad Srbkinjo Sajićevo s 13:5, v polfinalu pa je najboljša slovenska balinarka odpravila še Črnogorko Sindikovo s 13:7.

V sobotnem finalu je Sodčevo čakala mlada domača balinarka Tea Čančarević, ki je s pomočjo številnih navijačev odlično odprla finalno tekmo in v prvem obratu osvojila točko. V nadaljevanju finalnega obračuna je slovenska predstavnica prevzela vajeti v svoje roke in povedla s 6:1, visoke prednosti pa v nadaljevanju obračuna ni izpustila iz rok in še pred iztekom igralnega časa prišla do zmage s 13:2 in naslova evropske prvakinje.

Zdržala pritisk s tribun
"Finalna tekma je bila dokaj zahtevna v psihološkem smislu, saj je imela hrvaška predstavnica ogromno podporo navijačev. Na trenutke je bilo na tribunah kot na nogometni tekmi. Nisem sem obremenjevala z navijači, temveč sem se osredotočila na svojo igro. Odlično sem bližala, zelo natančna pa sem bila tudi pri zbijanju in s tem tudi umirila navijače. Celotno prvenstvo sem odigrala na visoki ravni. V pripravo na prvenstvo sem vložila veliko truda, ki je poplačan z osvojitvijo prvega evropskega naslova,” je po povedala nova evropska prvakinja.

Z Novakovo do brona
Sodčeva je poleg zlata v igri posameznic osvojila tudi bron v štafetnem zbijanju skupaj z Nino Novak. Ona je nastope v hitrostnem zbijanju končala na petem mestu, tako kot Ana Vorih v natančnem zbijanju, dvojica Denis Vidmar – Maruša Tinta pa je osvojila sedmo mesto.