Sašo Taljat in Luka Božič sta lahko zadovoljna z odlično formo, a je bilo preveč napak. Foto: STA
Sašo Taljat in Luka Božič sta lahko zadovoljna z odlično formo, a je bilo preveč napak. Foto: STA
Slovenski nastopi so se v Augsburgu ponesrečili

Tudi kanuistični dvojici, ki je sicer v odlični formi, se je nastop v finalu ponesrečil, kot v soboto Petru Kauzerju. S tremi dotiki vratc sta si nabrala šest sekund pribitka, na koncu pa zaostala 5,3 sekunde za zmagovalcema, Francozoma Gauthierjem Klaussom in Matthieujem Pechejem. Francoza sta za 42 stotink sekunde prehitela Britanca Timothyja Baillieja in Etienna Stotta, tretja pa sta bila Poljaka Marcin Pochwala in Piotr Szczepanski. Sicer sta imela Slovenca kar drugi najhitrejši čas finala.

Naredila preveč napak
"S finalnim nastopom ne moreva biti zadovoljna, saj sva naredila kar nekaj napak. Čas ni bil slab, na nekaj podobnega sva tudi upala. Ko sva po polfinalu pregledovala posnetke, sva upala na čas okoli 112, 113 sekund, kar nama je tudi uspelo, vendar pa sva na progi naredila preveč napak," je povedal Taljat.

Kragljeva in Terčeljeva obstali v polfinalu
Med kajakašicami sta tako Urša Kragelj kot Eva Terčelj obstali v polfinalu. Kragljeva je po štirih kazenskih sekundah za finalom zaostala slabi dve sekundi in bila 15., Terčeljeva pa je napravila tri dotike in končala na 23. mestu. Zmagala je Francozinja Emilie Fer, ki je za 43 stotink sekunde ugnala Nemko Jasmin Schornberg, tretja pa je bila še ena nemška predstavnica, Cindy Pöschel. Prihodnji konec tedna slalomiste čaka nova preizkušnja svetovnega pokala, in sicer v Seu d'Urgellu.

Izjemno uspešen konec tedna tudi za spustaši
Spustaši na divjih vodah so konec tedna v Valtellini nastopili na zadnjih tekmah svetovnega pokala v sezoni. Po sobotnem uspehu v sprintu, ko je bil kajakaš Nejc Žnidarčič drugi, kanuistični dvojec Peter Žnidaršič/Luka Žganjar pa tretji, so Slovenci dobro nastopili tudi v klasičnem spustu. Žnidaršič in Žganjar sta bila druga, Žnidarčič pa tretji.

Hočevar na koncu četrti
Znova je bil blizu uvrstitve na zmagovalni oder tudi kanuist Simon Hočevar, ki je tako kot v sprintu tudi v klasiki tekmovanje končal na četrtem mestu. Zmagal je Nemec Normen Weber, drugi je bil Rolenc, tretji pa Francoz Louis Lapointe.

Slovenski nastopi so se v Augsburgu ponesrečili