Luka Božič in Sašo Taljat sta dosegla izjemen uspeh. Foto: www.socaelite.si/Matjaž Tančič
Luka Božič in Sašo Taljat sta dosegla izjemen uspeh. Foto: www.socaelite.si/Matjaž Tančič

Drugouvrščena Slovaka Slucika in Valo sta ugnala za več kot enajst sekund. Tudi tretje mesto je osvojila slovaška posadka - Grega/Sutek. Slovenska posadka je na svetovno prvenstvo v spustu odpotovala naravnost iz Bratislave, kjer pretekli konec tedna na evropskem prvenstvu v slalomu ni mogla pokazati svoje kakovosti. Prireditelji so morali namreč zaradi narasle reke Donave tekmo odpovedati, Primorca pa sta v Sort odpotovala polna energije in pričakovanj.

"Dejansko nisva vedela, kam sodiva, ampak najino veslanje je bilo dobro, bila sva dovolj hitra. Sva zelo zadovoljna, posebej s prvima dvema tretjinama proge, ki sta bili tehnično zahtevnejši. Na tej divji vodi sva se dobro znašla, na koncu naju je sicer malo 'pobralo', a sva stisnila za končno zmago. V nedeljo naju čaka še šprint, ki nama povzroča nekaj več preglavic, sploh na taki divji reki. Bomo videli, kako bo," je po tekmi dejal Sašo Taljat.

"Nisva pričakovala takega uspeha. Na treningih nama namreč še ni šlo, na tekmi pa se je danes vse 'poklopilo' in rezultat je prišel na koncu," je povedal Luka Božič.

Med kajakašicami bi morala nastopiti tudi Nina Mozetič, ki se je zaradi narasle reke odpovedala nastopu. "Zgodilo se je kar nekaj nesreč, po reki so plavali tudi hlodi. Organizatorji so sicer z zapornicami malo umiril pretok, a je bil ta še vedno izredno močan. Nina se je zato odločila, da raje ne nastopi. Jutri nas čakajo ekipne preizkušnje v klasiki, mi bomo na štartu imeli kajakaško trojico," je dejal vodja odprave Jakob Marušič.