Ian Thorpe je po koncu kariere zašel v velike težave. Foto: EPA
Ian Thorpe je po koncu kariere zašel v velike težave. Foto: EPA

Avstralec se je ta teden ob padcu poškodoval in že v sredo je moral v bolnišnico. Trenutno je 30-letni Thorpe na oddelku za zdravljenje alkoholizma. Thorpe je bil najuspešnejši plavalec na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju, kjer je osvojil tri zlate in dve srebrni medalji. Skupaj je na olimpijskih igrah osvojil kar pet zlatih medalj, nato pa leta 2006 končal kariero. Pred igrami v Londonu je bil neuspešen pri poskusu, da se vrne v svetovno plavalno elito.

Amerika plavalka Rebecca Soni je sporočila, da končuje športno pot. Sonijeva je na olimpijskih igrah osvojila kar šest medalj. 26-letna plavalka se namerava povsem posvetiti novemu življenju v poslovnem svetu.

Sonijeva je osvojila zlato olimpijsko medaljo na 200 prsno na obeh zadnjih olimpijskih igrah ter srebro na pol krajši razdalji. Blestela je tudi v ameriških mešanih štafetah, s katero je v Pekingu 2008 osvojila zlato, leta 2012 v Londonu pa srebro. Sonijeva je bila tudi prva plavalka, ki je 200 m prsno preplavala v manj kot 2:20 minute, ko je na igrah v Londonu dosegla izid 2:19,59.