Tina Maze je imela lani izjemno sezono, med drugim pa je postala tudi svetovna prvakinja v veleslalomu. Foto: Reuters
Tina Maze je imela lani izjemno sezono, med drugim pa je postala tudi svetovna prvakinja v veleslalomu. Foto: Reuters
Dejan Zavec je s srčnimi borbami osvojil srca Slovencev in ima po anketi Mediane med slovenskimi športniki najmočnejšo blagovno znamko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Alpska smučarka Tina Maze je v lanski sezoni med drugim postala svetovna prvakinja v veleslalomu, medtem ko je Dejan Zavec slovensko javnost "vznemirjal" z zmago proti Paulu Delgadu in dvobojem v Biloxiju, ko mu ni uspelo ubraniti naslova svetovnega prvaka po verziji IBF, saj je moral zaradi poškodbe očesa po petih rundah predati dvoboj Andreju Bertu.

Med ekipami so še tretjič zapored nagrado na slovesni večerji odnesli odbojkarji moštva ACH Volley.

Med znamkami leta je glede na leto 2010 le ena sprememba. Petro Majdič je med športnicami zamenjala Tina Maze, medtem ko sta Dejan Zavec in odbojkarski klub ACH Volley ubranila na prejšnji konferenci pridobljeni naziv znamke leta.

Posebni gost Sporta 2011 je bil Didac Lee iz uprave nogometnega kluba Barcelona, ki je pojasnil, kako evropski klubski prvak upravlja z več deset milijoni navijačev na družabnih omrežjih. Za dobrodelno dražbo je prinesel dres Barce, ki ga je podpisal Lionel Messi. Izklicna cena je bila 1000 evrov. Celoten izkupiček dražbe - potekala bo do petka - bo namenjen Urbanu Babiču iz Male vasi v Dobrepolju za pomoč pri nakupu elektronskih protez.


Kdo so bili finalisti?

Med finalistkami so bile poleg Majdičeve in Mazejeve še plavalka Sara Isaković, teniška igralka Katarina Srebotnik in judoistka Urška Žolnir. Med finaliste so se prebili še veslač Iztok Čop, hokejist Anže Kopitar, atlet Primož Kozmus in plavalec Peter Mankoč. V kategoriji športnih klubov so se letos med finalisti znašli še HK Acroni Jesenice, KK Union Olimpija, NK Maribor in RK Celje Pivovarna Laško.

Konferenca Sporto se bo z zanimivimi temami, med drugim bo govora o izzivih organizacije športnih dogodkov, univerzijadi 2013, sponzorstvih in blagovnih znamkah ter regionalnih tekmovanjih, končala v torek.